Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • PS: szálljatok le Kovalcsik Éva bírónőről! Elég a terrorból, az álhírek gyártásából!
Szegeden 2019. december 19. 15:17

PS: szálljatok le Kovalcsik Éva bírónőről! Elég a terrorból, az álhírek gyártásából!

Teljesen szabályosan, mindenféle trükk és mutyi nélkül vette meg a Kölcsey utcai lakást a Szeviép-ügy bírája. Csakhogy erről hallgat a Pesti Srácok. Kénytelen volt, mert nem tudott volna cikket írni, félretájékoztatni. Ahogy minden eladást, úgy ezt is megszavazták fideszes képviselők is.

Hirdetés

Telekiabálta az országot a Pesti Srácok, és a teljes jobboldali hazugsággyár Kovalcsik Éva bírónő lakásvásárlásáról azért, mert a Szeviép-perben másodfokon megfordult az ítélet, a vádlottakat fölmentették. Ekkor lendült támadásba a fideszes sajtó ökle, de hamar kiderült, megint csak légbokszolnak. Kovalcsik Éva bírónővel kapcsolatosan fölháborodtak azon, hogyan vehetett meg Szeged belvárosában egy lakás annyiért, amennyiért megtette.

Röviden:

mert megtehette. Ráadásul teljesen szabályosan csinált mindent. Semmilyen stikli, ügyeskedés nem volt.

Ezt a Pesti Srácok is megtudhatta volna, mindössze annyit kellett volna csinálniuk gyalázkodás helyett, hogy megkérdezik az IKV-t, ha már csináltattak egy képernyőmentést a cég egyik monitoráról.

Alább olvasható az IKV hivatalos válasza, amelyet az önkormányzati cégtől Csarnó Zsuzsánna elnök-vezérigazgató jóváhagyásával kaptunk meg:

„Dr. Kovalcsik Éva Katalin, mint a lakás jogszerű bérlője, a jogszabály biztosította elővásárlási jogával élve kezdeményezte a lakás megvásárlását 2015-ben. A lakásnak jogviszonyfolytatással lett a bérlője.

A Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság 2015. augusztus 12. napján kelt határozatával a lakást 21 millió 100 ezer forint forgalmi értéken kijelölte értékesítésre a bérlő részére. A forgalmi érték a 2015. évben aktuális átlagáraknak megfelelt, amely a nyilvános adatbázisok adatai alapján is alátámasztható. A lakás forgalmi értéke ingatlanforgalmi szakvélemény alapján, a piaci árak figyelembe vételével lett megállapítva, csakúgy mint minden egyes ingatlan értékmegállapítása esetén.

A vonatkozó rendeleti szabályozás (17/1994. (IV.26.) Kgy rendelet) alapján, amennyiben a lakást a bérlő vásárolja meg, a forgalmi értékből kedvezmény illeti meg.

Az értékesítésre történő kijelöléskor hatályos rendeleti szabályozás szerint, az I. övezetben lévő lakás esetén a bérlő a forgalmi érték hetven százalékáért vásárolhatta meg a lakást, melyből egyösszegű fizetés esetén további tizenhat százalék kedvezményt kapott, így lett a lakás vételára 12 millió 406 ezer 800 forint

A lakásértékesítés a vonatkozó rendeleti szabályozás szerint zajlott, csakúgy, mint minden vételi igényét benyújtó bérlő esetében.”

A pénzügyi bizottság 2015. augusztus 12-én ilyen összetételben ült össze:

– Farkas László, a bizottság elnöke (Fidesz–KDNP–L.É.T. Egyesület),
– Lauer István, a bizottság alelnöke (MSZP–DK–Együtt–PM–Szegedért Egyesület),
– Sebestyén József, a bizottság tagja (MSZP–DK–Együtt–PM–Szegedért Egyesület),
– Mészáros Tamás, a bizottság tagja (MSZP–DK–Együtt–PM–Szegedért Egyesület),
– Szécsényi Ferencné, a bizottság tagja (MSZP–DK–Együtt–PM–Szegedért Egyesület),
– Nógrádi Tibor, a bizottság tagja (Fidesz–KDNP–L.É.T. Egyesület),
– Tanács Eszter, a bizottság tagja (LMP).

Ők hagyták jóvá az adásvételt.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bíróság IKV ítélet per Szeviép Kovalcsik Éva
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés