Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2019. december 19. 12:57

Ha Orbánon múlik, nem jutunk ki a 2016-os Eb-re?

Már csak azért gondolhatnánk ezt, mert Csányi Sándor OTP-vezér MLSZ-elnök azt mondta a HVG-nek, hogy mondott már ellen Orbán Viktornak, méghozzá abban, hogy ne maradjon Pintér Attila a szövetségi kapitány.

Hirdetés

A magát futballokosnak gondoló Orbán Viktor ugyanis nem értett egyet Pintér kirúgásával. Pedig a sokak által csak Pinyőként becézett Pintér 2 győzelem mellett 2 vereséget és 1 döntetlent tudott felmutatni a csapatával, igaz ezek közül csak egy volt tétmérkőzés: az észak-írek ellen Budapesten 2-1-re elveszített találkozó az Európa-bajnoki selejtezők első fordulójában.

Pintér egyébként az első meccsén is kikapott, akkor barátságos találkozón fogadtuk Finnországot (2-1 oda), amely szintén csoportellenfelünk volt a selejtezőben. Dánia ellen 2-2-re végzett csapatával, míg Albánia ellen 1-0-ra, Kazahsztán ellen pedig 3-0-ra nyert. Ezután jött az észak-írek elleni zakó.

Akkor a szakértők úgy látták, hogy a válogatott kilátástalan játéka és a csoportrivális elleni hazai vereség után valami más kell. Sokan így látták, kivéve Orbán Viktort, aki – mint az a Csányi-interjúból kiderült – miniszterelnökként beleszólt a szövetségi kapitányi kinevezésbe, de legalábbis véleményt alkotott róla.

Csányi egyébként Dárdai Pálnak adta a válogatott irányítását, aki a hazai viszonylatban új szemléletével és a csapat képességeit maximalizálva, a rászabott játékkal egészen eredményes volt. Az ő alapjain tudta később Bernd Storck csoportgyőzelemig vinni a válogatottat az Európa-bajnokságon 2016-ban.

Aztán persze őt is kirúgták, mert a fiatalítási kényszer után ismét ráköszönt a valóság a magyar válogatottra, és megint kiderült, hogy az újak nem azt a minőséget képviselik, mint például a távozó Gera Zoltán.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csányi Sándor Dárdai Pál kinevezés Magyar Labdarúgó Szövetség magyar labdarúgó-válogatott MLSZ Orbán Viktor Pintér Attila
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés