Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Közel 1300 milliárd forintért felvásárolják a Szegeden is működő LogMeIn IT-világcéget
Szegeden 2019. december 19. 10:23

Közel 1300 milliárd forintért felvásárolják a Szegeden is működő LogMeIn IT-világcéget

Amerikai befektetők felvásárolják a magyar alapítású informatikai cégből globális nagyvállalattá erősödött LogMeIn céget. Egyelőre nem tudni, hogy a felvásárlás miben érinti a szegedi irodát.

Hirdetés

Az amerikai központú vállalat honlapján közölt bejelentés szerint a Francisco Partners és az Evergreen Coast Capital magántőke-befektetési társaságok készpénzben részvényenként 86,05 dollárt, mintegy 4,3 milliárd dollárt, azaz 1277 milliárd forintot ajánlottak fel a főként szoftverfejlesztéssel foglalkozó cégért.

LogMeIn igazgatótanácsa jóváhagyta a befektetőkkel kötött megállapodást, és azt javasolta a részvényeseknek, hogy szavazzák meg a felvásárlási ajánlat elfogadását. Ezzel együtt a vállalatnak még 45 napja van arra, hogy esetleg meghallgasson és fontolóra vegyen más felvásárlási ajánlatokat.

A részvényenkénti 86,05 dolláros ár nagyjából 25 százalékkal magasabb a New York-i elektronikus részvénykereskedelmi rendszerben (Nasdaq) jegyzett LogMeIn szeptember 18-i záróárfolyamánál. Ez volt az utolsó kereskedési nap, mielőtt a sajtóban megjelentek volna a LogMeIn felvásárlásáról szóló értesülések.

A várakozások szerint 2020 közepén zárulhat a felvásárlási ügylet, amelyet jóvá kell hagyniuk a részvényeseknek és az illetékes hatóságoknak is.

A LogMeIn Magyarországról indult útjára, mára négy kontinensen, közel négyezer fős csapattal működik és a világ 10 legbefolyásosabb szoftveres szolgáltatócége (SaaS) között tartják számon. A vállalat éves árbevétele tavaly átlépte az 1,2 milliárd dollárt.

A LogMeIn hat évvel alapítása után, 2009 júliusában lépett a tőzsdére. A 16 dolláron kibocsátott, a Nasdaqon jegyzett részvények árfolyama mostanra több mint ötszörösére emelkedett.

Anka Márton 2003-ban alapította a LogMeIn céget, amely mára talán az egyik legismertebb és legsikeresebb magyar alapítású startup a Prezi és a Ustream mellett. A LogMeIn Budapestről indult világhódító útjára egy Margit körúti bérelt lakásból. Ma már Bostonban van a székhelyük, és a  vállalat részvényei a New York-i tőzsdén is jelen vannak. Anka Márton családjával együtt kiköltözött az Egyesült Államokba, de a cég fejlesztései még mindig Budapesten és Szegeden történnek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: informatika IT-szektor Anka Márton LogMeIn
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés