Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. december 17. 18:49

Újabb látványos részéhez érkezett az új uszoda építése

Képriport
Óriási a sürgés-forgás az Etelka sori új uszoda építésén. Speciális kamionok hozzák a soron következő munkafázishoz szükséges elemeket, a födémgerendákat, amelyeket egy óriási, speciális daru emel a helyére. Ez az egyik leglátványosabb része az építkezésnek.

Hirdetés

Egy monstrum segítségével dolgoznak a munkások az Etelka sori új uszoda építésén, az előre legyártott vasbeton áthidalókat emelik be a leendő kismedence fölé.

Ebből 34 darabot kell a helyére tenniük. Az elemek 22 méter hosszúak, 20 tonna súlyúak. Heves városában gyártotta le egy cég és speciális gépjárművekkel hozták le Szegedre. Egy kamionra 2 ilyen elem fért.

Az elemek beemelése sem egyszerű, egy speciális 200 tonnás autódaru végzi ezt a munkát. Az áthidalók behelyezése a múlt hét pénteken kezdődött és várhatóan ezen a héten fejezik be a munkát.

Csanádi Zoltán, a Szeged Pólus Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta ezt követően további szerkezetépítéseket végez majd a kivitelező, betonoznak, vasbeton szereléseket végeznek. Előreláthatóan január végén pedig elkezdődik a másik látványos eleme az építkezésnek,

akkor emelik majd helyére az 52 méter fesztávolságú tetőgerendákat.

Az igazgató szerint jelenleg az építkezés körülbelül negyedénél tart a kivitelező. Szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadta a beruházást, hisz jó idő van, így halad a munka. „Igaz a szerkezetépítést maximum a havazás, vagy a nagyon erős fagy akadályozná, de azért csak jobb ilyen időben dolgozni.” – tette hozzá.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csanádi Zoltán Etelka sor sportuszoda Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. Városi Sportuszoda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés