Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. december 16. 16:45

Putyin: Megerősödött Oroszország helyzete a globális fegyverpiacon

Vannak még jó hírek a nagyvilágban.

Hirdetés

A szankciók és a rosszhiszemű konkurencia ellenére megerősödött Oroszország pozíciója a nemzetközi fegyverpiacon

– jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a külföldi haditechnikai együttműködésért felelős bizottság hétfői moszkvai tanácskozásán.

Putyin szerint az orosz fegyver- és haditechnika-kivitel növekszik, értéke pedig idén elérte a 13 milliárd dollárt (ami több mint 3800 milliárd forint), ez pedig több mint kétmilliárd dollárral haladja meg a tavalyi adatot. Mint mondta, a megrendelés-portfólió stabil, szintje túllépte az 50 milliárd dollárt.

Ennek kapcsán arról is beszélt, hogy Oroszország idén hét nemzetközi haditechnikai kiállítást szervezett. Közülük megemlítette a szentpétervári haditengerészeti szalont, az Armija-2019-et, valamint a légierőre és a légvédelemre szakosodott MAKSZ-2019-et.

Az orosz elnök a fegyverpiaci tendenciák és a vásárlók növekvő igényeinek elemzésére szólított fel. Szerinte az orosz fegyverek iránti kereslet komoly ösztönző erőként hat annak érdekében, hogy Oroszország megőrizze vezető pozícióit az éltechnológiai szegmensben.

Putyin méltatta, hogy a potenciális vásárlók érdeklődést mutattak egyebek között az ötödik generációs Szu- 57-es vadászgép, a közepes hatótávolságú, negyedik generációs Viking légvédelmi rendszer, a Mi-38T típusú, megnövelt teherbírású deszant-helikopter és a Tyigr páncélozott gépkocsi iránt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fegyver fegyverkereskedelem fegyverkezés Oroszország Vlagyimir Putyin

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés