Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. december 16. 15:22 Forrás: MTI

Hasznos infók az M1-en: egy pszichológus elmondta, hogy stresszt okozhat a karácsonyi készülődés

Az év végén egyre nagyobb nyomás nehezedik az emberekre az ajándékvásárlás, a karácsonyfa- és díszbeszerzés, valamint a sütés-főzés miatt. Soha nem gondolta volna, igaz?

Hirdetés

A napról napra fokozódó migránshelyzet és a szupercsodálatos magyar gazdaság legújabb fantasztikus eredményei mellett az M1-en igyekeznek úgy csinálni, mintha közszolgálati feladatot is ellátnának, ezért rendszeresen hívnak olyan vendégeket is, akik úgy mondják el, mit kell gondolnia a világ dolgairól egy rendes magyar embernek az Orbáni illiberális demokráciában, szívében a keresztény szabadsággal, hogy közben az előző kifejezések egyikét sem ejtik ki a szájukon, a nagyvezért sem említik meg, de még csak Soros Györgyről sem beszélnek egy szót sem. Ezekből aztán általában valami halál unalmas, közhelyes beszélgetés lesz a műsorvezető és az aktuális vendég között, ritkábban egy közepesen szórakoztató néhány perc, még ritkábban pedig egészen fergeteges televíziós komédia.

Ezúttal az első verzió jött össze, amikor Kalamár Hajnalka pszichológus volt a vendég az M1-en, aki elmondta:

nem szabad összekeverni az ünnepek előtti egészséges izgalmat és a betegségeket, fáradtságot okozó stresszt, aminek passzív depressziós következményei is vannak.

Szerinte a tapasztalat azt mutatja, hogy a legnagyobb káosz abból adódik, ha az emberek túlvállalják magukat, ezért érdemes készíteni egy személyre szabott menetrendet, ami a teherbíró képességhez és nem mások elvárásaihoz van igazítva.

Emellett a stressz csökkentése érdekében a karácsonyi bevásárlást olyan napszakra célszerű időzíteni, amikor kisebb a forgalom a boltokban, fűzte hozzá a pszichológus.

Ugye, hogy ön sem tudna mit kezdeni magával az ilyen hasznos információk nélkül?

Ezek után mondja valaki, hogy rossz helyre megy az a rengetegmilliárd, amit az állami televízió fenntartására költünk évente!

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: karácsony M1 ünnep MTVA tv média Hasznos infók az M1-en
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés