Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. december 15. 19:22

Gál Béla: Oda kell figyelnünk egymásra

Képriport
Egy nyugalmazott gimnáziumi igazgató és egy református lelkész gyújtotta meg Szeged adventi koszorújának harmadik gyertyáját vasárnap este a Dóm téren. Beszédeikben kiemelték, hogy a szolidaritás, az egymás iránti megértés a karácsonyi ünnepek legfontosabb üzenete.

Hirdetés

Gál Béla a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium nyugalmazott igazgatójaként a szegedi pedagógusok nevében is beszélt az adventi ünnepségre összegyűlt több száz fős hallgatóságnak. A felnőttek számára a böjt és a bűnbánat időszaka ez, a gyermekek azonban még sokkal inkább a vágyaikat vetítik előre ilyenkor – mondta a nyugalmazott pedagógus. A gyermekek az elismerésre, a melegségre, a váratlan örömökre vágynak ilyenkor, és ezt a felnőtteknek méltányolniuk kell. Gál Béla hangsúlyozta, hogy ilyenkor fokozottan oda kell figyelnünk egymásra, de különösen a gyermekek számára fontos ilyenkor a szülők figyelme.

Nem az ajándékok pénzbeli értéke fontos, hanem, hogy ki, milyen szeretettel adja azt. Ezt már Juhász András református lelkész mondta, aki felidézte gyerekkorát, melynek felejthetetlen élménye volt a karácsonyi készülődés. Fel kell tennünk ilyenkor magunknak a kérdés: Mit várunk karácsonykor? A lelkész üzenete egyértelmű volt: A legfontosabb ilyenkor, hogy együtt tudunk lenni a szeretteinkkel, és olyan dolgokat tudunk adni egymásnak ezekben a meghitt órákban, melyekre máskor nincs lehetőségünk.

A felemelő szavak után a Tisza Kvintett által előadott csodálatos Bach muzsika hangjaira gyújtotta meg a harmadik adventi gyertyát a két szónok. Egy hét múlva pedig ugyanebben az időpontban gyújtják meg a negyedik gyertyát Szeged adventi koszorúján, amivel elkezdődik az ünnepi időszak.        

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: advent Dóm tér Gál Béla gyertyagyújtás Juhász András református lelkész
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés