Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. december 14. 19:50

Hétszáz tábla csokit gyűjtöttek a szőregi iskolások

Képriport
Fellobbant egy újabb adventi gyertya lángja szombat este Szőregen a Rózsák terén. Az ünnepség ezúttal elsősorban az adománygyűjtésről, a rászorulók segítéséről szólt.

Hirdetés

Évek óta szoros az együttműködés a Karitáció Alapítvány és a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola között, az itt tanuló diákok ugyanis lelkesen gyűjtenek az alapítvány részére. Mint azt Nagy-Mikola Gyöngyvér, az iskola diákönkormányzatának tagja elmondta, a szombat esti gyertyagyújtás előtt, minden osztály aktívan részt vett az akcióban, és hétszáz darab csokoládét adtak át az alapítvány képviselőinek.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

Gere Anikó Mónika, a Karitáció Alapítvány nevében vette át a csokikat, majd kollégái társaságában meggyújtotta a harmadik adventi gyertyát a Rózsák terén. Elmondta, hogy rendkívül sikeres országos gyűjtésen vannak túl, így az idén is rengeteg beteg gyermeket és rászoruló családot tudnak megajándékozni az ünnep alkalmából. Bohócdoktoraik rövidesen felkeresik azokat a gyerekeket, akik kórházban kénytelenek tölteni a karácsonyt, és átadják az édességeket nekik. A rászoruló családokról sem feledkeznek meg, hiszen adományaikkal megkeresik azokat, akik számára nagy segítség az alapítvány támogatása.

Szombat este a Kossuth Lajos Általános Iskolában adventi vásárt is rendeztek, melyen a diákok és szüleik apróságokat árultak, hogy aztán a bevételből az iskola rendezvényeit támogassák. Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna elmondta, hogy tavaly rendezték az első ilyen vásárt, és a nagy sikerre való tekintettel az idén is megtartották a jótékonysági akciót. Annak is örül, hogy a szőregi diákok mindig aktívak, ha jótékonykodásról van szó, és az idén a tavalyinál is több csokoládéval tudják támogatni a Karitáció Alapítvány munkáját.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: advent Karitáció Alapítvány Kossuth Lajos Általános Iskola Szőreg
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés