Hirdetés
Szegeden 2019. december 14. 15:46 Forrás: Szeged Televízió

Sárga kukák: Szentmihályon már osztópontokról vitték haza a lakosok

Míg hétfőn Gyálaréten házhoz szállítási rendszerben, pénteken és szombaton Szentmihályon osztóponton juttatták el a településrészen élőknek az új sárga kukákat.

Hirdetés

A szelektív hulladékgyűjtő edényeket januártól márciusig kapja majd meg a szegediek többsége, azt követően leválthatják a sárga zsákos módszert. Volt, aki utánfutóval, autóval, illetve kerékpáron jött, mások gyalog érkeztek Szentmihályon a Kapisztrán utca és az Estike utca kereszteződéséhez. A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nkft. itt állította fel azt az osztópontot, ahol a városrészben lakók átvehetik az új szelektív hulladékgyűjtő edényeket. A 120 literes kukák a régi sárga zsákokat váltják le. Pénteken háromszázat szállítottak a városrészbe, egy óra alatt ezek harmadát el is vitték a lakók.

Sokan fontosnak tartják a szelektív hulladékgyűjtést, és örülnek, hogy a zsákot a műanyagedény váltja fel.

Szentmihályon ma két helyszínen zajlott az osztópontos átadás tesztelése. A tervek szerint a sárga zsákok műanyag edényre való cseréje januárban kezdődik meg a város teljes területén, és várhatóan márciusra mindenhol be is fejezik a kiosztást.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió összefoglalóját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: környezetvédelem sárga kuka Szeged Televízió Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Szentmihály