Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Ha most ön evás, és eddig nem váltott, akkor lesz még egy kis dolga ezzel az idén – Adóváltozásokról tartott tájékoztatót a megyei iparkamara
Szegeden 2019. december 14. 10:17 Forrás: Szeged Televízió

Ha most ön evás, és eddig nem váltott, akkor lesz még egy kis dolga ezzel az idén – Adóváltozásokról tartott tájékoztatót a megyei iparkamara

Ezek a tájékoztatók mindig sokakat érdekelnek, most is kiderült, hogy nem véletlenül.

Hirdetés

Megszűnik január elsejével az egyszerűsített vállalkozói adó, ismertebb nevén az eva. Az érintetteknek még az idén át kell jelentkezniük egy másik adónembe. Ez is elhangzott azon az előadáson, amin az adózási szabályok jövő évi változásairól tájékoztatták a szegedi cégek pénzügyi szakembereit. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén több százan vettek részt.

A kamara minden évben megrendezi az adószabályok változásairól szóló tájékoztatót, és szinte mindig sokakat érdekelnek az előadások. A tájékoztatáson túl ráadásul a vállalkozások adózással kapcsolatos javaslatait eljuttatják a kormányzathoz, és ennek már több eredménye is volt. 

„Folyamatos az egyszerűsödés. Kérés volt például, hogy minél kevesebb helyre kelljen az adóhatóság felé utalni a különböző adókat, ebben is változás lesz a jövő évtől. Az egyéni vállalkozások jövője szempontjából fontos, hogy a cégek átalakulása minél egyszerűbb legyen, ebben is változás történt” – mondta a Szeged TV-nek Tráserné Oláh Zsuzsanna, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára.

Az előadáson vállalkozók és különféle cégek pénzügyi szakemberei első kézből, az adóhivatal szakértőjétől kaptak tájékoztatást arról, mi várható jövőre. Az egyik legfontosabb változás az egyszerűsített vállalkozói adó, az EVA megszüntetése. Aki most EVÁ-s, annak még az idén másik adónemet kell választania. Emellett más újdonságok is lesznek.  

„A négy vagy többgyermekes anyákra vonatkozó SZJA-kedvezményt emelném ki, a behajthatatlan követelésekre vonatkozó utólagos adóalapcsökkentést az áfa tekintetében emelném ki, eltörlik a feltöltési kötelezettséget, ez még az idén, december 20-ával megtörténik, jövő július 1-től a belföldi adóalanyok részére kiállított számlákról lesz kötelező adatszolgáltatás, tehát eltörlik a százezer forintos értékhatárt, illetve jövő június elsejétől lép hatályba az új Tbj.” – nyilatkozta a tévének Szabó Gábor, a NAV osztályvezetője.

A kamara nem csak Szegeden, hanem a megye nagyobb városaiban, összesen öt helyen tart ilyen tájékoztatókat, hogy a vállalkozók mindenhol értesüljenek az adózással kapcsolatos szabályok változásairól.

Videónk is van! Mindezt megnézheti a Szeged Televízió híradójának riportjában is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adó adóhatóság adóhivatal adózás Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kamara