Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. december 13. 23:08 Forrás: MTI

Fodor Ferenc néprajzkutató kapta az idei Tömörkény-díjat

A szakember több mint három évtizede dolgozik a Móra-múzeumban.

Hirdetés

Idén rendhagyó helyszínen, a Fekete házban adták át a Tömörkény-díjat. Az elismeréssel 1994 óta jutalmazzák a Móra Ferenc Múzeum egykori és jelenlegi kollégáit kiemelkedő szakmai tevékenységükért. Az országosan jegyzett díj odaítéléséről a múzeum Közgyűjteményi Szenátusának javaslatai alapján a múzeumigazgató hozza meg a döntést.

A szakmai elismerést idén Fodor Ferenc, az intézmény néprajzkutatója kapta, az elismerést pénteken adta át Fogas Ottó múzeumigazgató – tájékoztott a múzeum.

A közlemény szerint a Móra-múzeum szakembere főként életpályájának elismeréséül kapta meg a kitüntetést. Emellett a Veritatis Imago című tudományos folyóirat élén végzett főszerkesztői munkáját, valamint egy népi építészeti emlékeket dokumentáló pályázatban betöltött szerepét is méltányolták a díjjal.

Fodor Ferenc 34 éve dolgozik a Móra Ferenc Múzeumban. A néprajzi kutatómunka iránt a legendás kutató, Bálint Sándor keltette fel érdeklődését főiskolai tanulmányai során. Fő kutatási területe a Homokhátság közösségeihez kapcsolódik, de járt kutatómunkán a Délvidéken és a Duna-deltában is. Doktori fokozatát 2006-ban szerezte meg, azóta különböző kötetek szerzője és szerkesztője, számos kiállítás közreműködője volt. Jelenleg a Bálint Sándor hagyaték gyűjteménykezelőjeként dolgozik a Móra-múzeumban.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: díj elismerés Fogas Ottó Móra Ferenc Múzeum
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés