Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. december 13. 16:54 Forrás: MTI

Új szinttel bővítették a hódmezővásárhelyi Aranyossy-iskolát

Az épület tetőterét építették be, tájékoztatott az intézményt fenntartó egyházközség lelkésze.

Hirdetés

A Hódmezővásárhely – Ótemplomi Református Egyházközség saját forrásból, mintegy 320 millió forintból valósította meg az Aranyossy Ágoston Református Óvodát és Általános Iskolát nyáron indult fejlesztését. Az egyházközség 2015-ben vette át a város első gyógypedagógiai iskolájának megszervezőjéről és igazgatójáról elnevezett iskola fenntartását. Az enyhe és középsúlyos fogyatékos fiatalokkal foglalkozó, köztük leginkább a beszédhibás és autizmussal küzdő gyerekek fejlesztésében végzett munkájáért elismert intézmény tanulói létszáma az elmúlt fél évtizedben több mint harminc fővel csaknem százhetvenre nőtt.

Ez a létszámbővülés indokolta, hogy az elmúlt években 180 millió forintos európai uniós finanszírozásból megvalósult energetikai korszerűsítésen és felújításon átesett épületek bővítésébe kezdjen az egyházközség. A tetőtérben kialakított csaknem kétszáz ember befogadásra alkalmas közösségi tér az iskolai áhítatok, ünnepségek, rendezvények megtartását teszi lehetővé. Az eddigi, mindössze egy kiscsoportos foglalkoztató helyiséggel rendelkező iskolában három, modern és nyugodt fejlesztőszoba, egy 18 gépállomásos számítógépes terem, hozzá tartozó rendszergazdai és szerverhelyiséggel, valamint új tanári rész biztosítja a 21 századi oktatást kielégítő szolgáltatásokat. Megújult két lépcsőház, valamint már lift biztosítja, hogy kerekes székes vagy látásukban akadályozott gyerekek is nehézségek nélkül eljuthassanak valamennyi terembe, helyiségébe. A tetőtérben akadálymentes mosdót is kialakítottak.

A kivitelezés költségei bruttó 303 millió forintot tettek ki, ehhez mintegy 15 millió forintos bútorbeszerzés kapcsolódott. Bán Csaba lelkipásztor közölte, az önkormányzati tulajdonú épületben az elmúlt öt évben mintegy félmilliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre a gyülekezet. A további tervek nemcsak a földszint és az első emelet belsőépítészeti megújítását, iskolabusz vásárlását tartalmazzák, hanem a speciális igényű középiskolás korú fiatalok szakképzésének megindítását is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egyház Hódmezővásárhely iskola iskolafelújítás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés