Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. december 11. 20:06 Forrás: MTI

Harrach Péter: Kötelesség a rászorulókon segíteni

Ezt annak a pártnak a parlamenti frakcióvezetője mondta, akik évek óta asszisztálnak a magyar kormány menekültpolitikájához és a menekültekkel kapcsolatos kormánypropagandához.

Hirdetés

Akinek több jutott, annak kötelessége segíteni annak, akinek kevesebb – mondta a KDNP parlamenti frakcióvezetője szerdán Budapesten, amikor képviselőcsoportjának karácsonyi ajándékcsomagjait nyújtotta át rászorulóknak a Csak Egyet Szolgálat szociális segítő szervezet központjában.

Harrach Péter szerint a karácsony nem elsősorban az ajándékozásról, a kereskedelemről szól, hanem egészen másról. A karácsony azt jelenti, hogy Jézus Krisztus születésnapján „megünnepeljük az ő személyét és azt, hogy az embert szerető Isten belépett az emberi történelembe” – fogalmazott. Hozzátette: ez „minket is kötelez arra, hogy egymás felé forduljunk”.

A helyszínválasztást azzal indokolta, hogy a segítőközpontban olyan emberek dolgoznak, akik tovább tudják adni a karácsony szellemét.

Az életnek van árnyékos és napos oldala is, minden ember életében megjelenik mindkettő, és akinek több jutott az árnyékból, segítséget kell kapjon azoktól, akiknek több jutott a napból – mondta a kormánypárti politikus. Harrach Péter szerint az ünnepi alkalom nemcsak azoknak jó, akiket megajándékoznak, hanem az ajándékozóknak is élményt jelent. Megtiszteltetésnek nevezte, hogy pár percre a közösség befogadta őket. Azt kívánta a jelenlévőknek, hogy érezzék meg az élet szépségét, a másik emberhez való fordulás örömét.

A Csak Egyet Szolgálat szociális központja 2011 januárjában nyitotta meg kapuit. Honlapjukon szerepel: új szemléletű szociális szolgálatot akartak alapítani, ahol az evangélium hirdetése együtt jár a szociális munkával.

A KDNP-frakció karácsonyi ajándékait a szolgálatnál állították össze a képviselőcsoport finanszírozásából; a több mint száz csomagba tartós élelmiszerek mellett használati cikkek: zokni, kesztyű is került a rászorulóknak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Harrach Péter karácsony KDNP Orbán-kormány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés