Street Kitchen: Fördős Zé felzabálta a szegedi karácsonyi vásárt



Zéék először a Szeged Eye-ra ültek fel, aztán forralt eperborral melegítették át magukat, majd pontyból készült haltepertőt ettek, töltött káposztával lefojtva. „Rátukmáltak” még egy kis csülkös lecsót, szegedi paprikával is, de nem kellett neki kétszer mondani.
„A Széchenyi téren rendes töltöttkáposzta-háború van. Két egymással szemben álló pavilonban külön töltött káposztát lehet kapni. Az érdekessége a történetnek, hogy itt egy fiatal srác készíti, szemben pedig az édesanyja”
– tesztelte a vásár töltött káposztáit Fördős Zé.
És mivel bolondíthatta volna meg a sort? Hagymás sült vérrel, hozzá ecetes-csípős almapaprikával. Természetesen elégedett volt ezzel is.
„Desszertnek” káposztás és almás rétest, valamint kürtőskalácsot is kóstolt.
A stáb kipróbálta a szalmalabirintust is, majd megéhezve, májas hurkával, áfonyás forralt borral és lángossal zárta a napot.
* * *
Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!