Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. december 10. 10:26 Forrás: Szeged Televízió

Vége a zsákolásnak: Gyálaréten már elkezdték a szelektív kukák kiosztását

Képriport
A következő napokban házhozmenő módszerrel juttatják el a háztartásokba a sárga kukákat, péntektől Szentmihályon pedig az osztópontos megoldást tesztelik.

Hirdetés

Hétfőn megérkezett az első rakomány új szelektív kuka Gyálarétre. A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nkft. itt kezdte meg a próbaosztást, méghozzá házhozmenő rendszerben, azaz minden címre kivitték a 120 literes új sárga kukákat. Az itt élők már várták a cserét, amivel kiváltják a régi zsákos gyűjtést.

„Vártuk, mert szelektíven gyűjtjük a hulladékot, és ez könnyebb, mint ha zsákba gyűjtenénk. Papírt, műanyagot, meg fémet gyűjtünk szelektíven, a többit, azt a régi kukába gyűjtjük” – mondta a Szeged Televíziónak egy gyálaréti lakos, Takács István.

„Szerintem ez kényelmesebb lesz, mert mindig kiraktuk már hétfőn este és szétszedték a kutyák, ha volt olyan benne, éreztek valami szagot. Ez meg azért megbízhatóbb tárolás lesz. Eddig is szelektíven gyűjtöttük, csak azok a nejlonzsákok elöregedtek, aztán szakadtak” – vélekedett Justin Géza.

A cég most Gyálaréten a házhozmenő rendszert teszteli, péntektől pedig Szentmihályon az osztópontos megoldást. Ott egy központi helyre érkeznek a kukák, amiket egy adott időszakban lehet majd átvenni.

„Reggel 8-tól délután 4-ig bármikor át lehet venni majd az edényt. Odamegy, viszi magával a papírt, amit megkapott a levélben, az az átvételi papírjegyzék, azon átveszi az edényt és elviheti haza. Igyekszünk rugalmasak lenni, azért tettük hétvégére, mert aki dolgozik, az nyilván nem tudja megoldani munkaidő alatt. Igyekszünk mindenkinek az igényeit kiszolgálni”

– nyilatkozta a szegedi tévének Koltainé Farkas Gabriella, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nkft. ügyvezetője.

A cég telephelyén több mint 50 ezer sárga kuka vár kiosztásra. Ezeket a decemberi tesztelés eredményeit felhasználva januártól kezdik el eljuttatni a város további háztartásaiba. A tervek szerint márciusra a sárga zsákokat mindenhol leváltják a sárga műanyag kukák.

Videónk is van! Mindezt megnézheti a Szeged Televízió híradójának riportjában is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Gyálarét hulladék kuka sárga kuka Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. szelektív hulladékgyűjtés szemét szemétszállítás Szentmihály
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés