Hirdetés
Szegeden 2019. december 9. 16:15

Kétezer-egyszáz ajándékcsomag karácsonyra

Képriport
Az elmúlt évek hagyománya folytatódott azzal, hogy az idén is karácsonyi ajándékcsomaggal lepte meg a leginkább rászorulókat az önkormányzat. Hétfőn kora délután kezdődött a csomagok osztása a polgármesteri hivatalban.
Hirdetés

Két hónapos előkészület után a Humán Közszolgáltatási Iroda hétfőtől kezdte meg a polgármesteri hivatalban a legrászorulóbbaknak járó karácsonyi ajándék átadását, amely csütörtökig folytatódik. Mint a szeged.hu Novkov Veszelinka irodavezetőtől megtudta, a helyi szociális ágazatban működő szervezetektől kérte az önkormányzat, hogy gyűjtsék össze azok nevét, akik leginkább jogosultak az ajándékcsomagokra.

Valamennyi a kiválasztásban részt vevő szervezet esetében meghatározták, hány rászoruló személyt és családot választhatnak ki, hogy gazdára találjon a kétezer-egyszáz ajándékcsomag. Az önkormányzat tartaléklista elkészítését is kérte az érintettektől, mert az korábbi évek gyakorlatából valószínűsíthető volt, hogy több jelölőszervezet egymástól függetlenül ugyanazokat nevezi meg kedvezményezettnek. Az ajándékosztás alapelve szerint egy személy vagy család kizárólag egy csomaghoz juthat hozzá, éppen azért, hogy ne szűkítsék a kedvezményezettek körét.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

Több ezer forint értékű tartós élelmiszert tartalmazó csomag összeállításába is volt beleszólásuk a helyi szociális ellátásban érdekelt szereplőknek. Mint Novkov Veszelinka, a Humán Közszolgálati Iroda vezetője elmondta: több árajánlatot versenyeztettek egymással a tartós élelmiszerek beszerzésekor.

A karácsonyi ajándék átvételére jogosultakat írásban értesítették a csomag átvételének idejéről és helyszínéről.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Humán Közszolgáltatási Iroda rászorulók