Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Újabb szoftverfejlesztő cég bővít Szegeden: korszerű irodát nyitottak és megduplázzák a létszámot
Szegeden 2019. december 9. 15:24

Újabb szoftverfejlesztő cég bővít Szegeden: korszerű irodát nyitottak és megduplázzák a létszámot

Képriport
Új, 650 négyzetméteres irodát nyitott ma a Tigra informatikai cégcsoport Szegeden. A társaság öt éve van jelen a városban, most azért költöztek nagyobb irodába, mert folyamatosan bővítik a tevékenységüket. Jövőre szeretnék megduplázni kollégáik számát. A ma átadott új irodát már ötven főre tervezték.
Hirdetés

Huszonhárom éve két egyetemi kollégiumban alakult a Tigra Kft., amely ma már négy informatikai cégcsoportban 550 munkavállalóval, döntően szoftverfejlesztőkkel dolgozik hazai és külföldi megrendelőknek.

– Büszkék vagyunk arra, hogy lassan negyedszázada ugyanaz az adószámunk, bankszámlaszámunk és változatlan a nevünk is! A fő profilunk a programozás, öt éve dolgozunk Szegeden is. Próbálunk stabil szereplője lenni a magyar informatikai piacnak – mondta a mai irodaavatón a cégcsoport alapító-tulajdonosa, Vertán György.

Iroda átadva. Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

A Tigra

  • 23 éves múlt
  • 100 százalékban magyar tulajdon
  • 550 munkavállaló
  • 10 milliárd forint éves forgalom

A cég ügyfelei között olyan nagy vállalatok vannak, mint az Allianz Biztosító, a Budapest Bank, vagy a német T-Punkt üzletlánc.

Többek között idehaza a Tigra által fejlesztett mentésirányítási rendszer váltotta fel a mágnestáblákat az Országos Mentőszolgálatnál. Ennek segítségével valós időben, térkép alapján követhetők a mentőautók, és a megfelelő egységet tudják küldeni a balesetek helyszínére a központból – így meggyorsítva a mentési folyamatot.

– Folyamatosan teljesítünk magyar állami megrendeléseket is. Idehaza sokat dolgoztunk például a külügyminisztériumnak. Most Magyarországon az utóbbi időben sok az állami megrendelés, ezek elsősorban európai uniós forrásból elkészülő fejlesztések. Jelenleg az országban sokkal több a munka, mint ahány informatikai cég, illetve, ahány programozó ezt el tudja látni. Mi is folyamatosan túl vagyunk terhelve. Ezért is bővítjük a szegedi irodánkat.

Pávlicz Gábortól, az új iroda vezetőjétől azt is megtudtuk, Szegeden az egyetemmel közösen dolgoznak a telemedicina kutatás-fejlesztési projekten, de ez csapat végezi az elektronikus anyakönyvi rendszer továbbfejlesztését, illetve a Tigra által korábban már kifejlesztett RSR nevű rehabilitációs szakrendszer folyamatban lévő fejlesztéseit is.

– Igyekszünk minél jobb kapcsolatot kialakítani a szegedi egyetemmel. Évek óta folyamatosan részt veszünk egy közös, duális képzési programban. Szegeden az eddigi 25 fős csapatunkat szeretnénk 50 főre bővíteni, ezért is költöztünk korábbi helyünkről, a Gutenberg utcából egy jóval nagyobb irodába a József Attila sugárútra – mondta el Vertán György.

A József Attila sugárút végén található irodaházban kialakított új, 650 négyzetméteres iroda kialakításánál fontos szempont a kreatív munkakörnyezet.

A fejlesztőirodát a legmodernebb infrastruktúra, az igényes belsőépítészeti megoldások és a bőséges, természetes fény biztosítása jellemzi, annak érdekében, hogy valóban inspiráló és emberbarát munkahely várja a cég dolgozóit.

A harmadik emeleti irodában a különböző projektekhez igazították a munkatársak elhelyezését, miközben a központi térből kör alakú szigeteket hasítottak ki, amelyeket akusztikus függönyökkel választanak le azok számára,  akik szeretnének egy kicsit félrevonulni pihenni. Az irodában két különálló, de szükség esetén össze is nyitható tárgyaló, pihenőhelyiség, konyha és étkező is található – mutatta be a cég új birodalmát Gönczöl Mária üzemeltetési igazgató.

– Igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a kollégáink otthon érezzék magukat, hogy minél kisebb legyen a fluktuáció és könnyebben tudjunk új kollégákat felvenni – mondta el a cégvezető, majd azt is hozzá tette, a kreatív munkakörnyezet mellett igyekeznek izgalmas kihívásokat kínálni a náluk dolgozóknak.

– Azért választottuk annak idején Szegedet, mert itt kiváló az informatikusképzés. Korábban is volt már egy kollégánk, aki innen dolgozott be Budapestre, ő köré szerveztük a szegedi csapatot, mert szükség volt egy erős helyi szakmai vezetőre. Nagyon jó a kapcsolat az önkormányzattal is, sok segítséget kaptunk a várostól, az új iroda helyét is az önkormányzat segítségével sikerült megtalálnunk. Ma már több olyan, korábban Budapesten dolgozó szegedi származású kollégánk is van, akinek első dolga volt visszaköltözni Szegedre, amikor öt éve megnyitottuk az itteni irodát. Szeged egy szerethető és nagyon élhető város, ahová szívesen költöztek vissza a kollégáink – mondta Vertán György.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió tudósítását!

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gazdaságfejlesztés informatika munkahelyteremtés Tigra