Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. december 8. 18:22

A remény gyertyáját gyújtotta meg Botka László és Kiss-Rigó László

Képriport
A második adventi gyertyát gyújtott meg a Dóm téren elhelyezett városi adventi koszorún Botka László polgármester és Kiss-Rigó László megyéspüspök. Az eseményre ezúttal is nagyon sokan voltak kíváncsiak. Sok százan állták körül a hatalmas méretű adventi koszorút.

Hirdetés

A második gyertya a remény gyertyája – kezdte rövid beszédét Botka László polgármester, emlékeztetve az összegyűlteket arra, hogy Szegeden hosszú évek hagyománya a Dóm téren elhelyezett adventi koszorú gyertyáinak ünnepélyes meggyújtása.

Botka László a remény városának nevezte Szegedet, és úgy fogalmazott leginkább azok a civil kezdeményezések jelentik helyben a karácsonyt, amelyekkel a rászorulóknak igyekeznek szebbé tenni az előttünk álló karácsonyt.

Mindebből az önkormányzat is kiveszi a részét – derült ki Botka László szavaiból, aki úgy fogalmazott kétezer ajándékcsomaggal segítenek az idén rászoruló családoknak, 350 diákot támogatnak, és mellettük több száz család kapott tűzifát. Beszéde végeztével áldott, békés, boldog karácsonyt kívánt valamennyi szegedinek a polgármester.

Ilyenkor a levegőben van valamilyen sajátos töltés – nyitotta mondandóját Kiss-Rigó László megyéspüspök. Úgy vélekedett, hogy a karácsony előtti időszakban az emberek segítőkészebbek, és tevőlegesen cselekszenek nehezebb sorsú embertársaikért. Jó érzés ezt tudni – tette hozzá.

Kalkuttai Szent Terézt idézte: „A szeretet otthon kezdődik.” Kiss-Rigó László ennek kapcsán jelezte: segítenünk kell a családban, a szomszédságban, a munkahelyeken. Ha mindezt megtesszük, akkor válhat a remény városává Szeged.

A rövid beszédek után Botka László és Kiss-Rigó László közösen gyújtották meg a Dóm téri adventi koszorú második gyertyáját.

Az ünnepségen fellépett a Brass ont the Road zenekar.

A harmadik gyertyagyújtásra a következő vasárnap, hasonlóan a mostani alkalomhoz, délután öt órakor kerül sor.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: advent Botka László gyertyagyújtás Kiss-Rigó László
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés