Hirdetés
Ziccer 2019. december 7. 21:09 Forrás: MTI / NSO / MKSZ

Végig szoros meccsen egyetlen góllal kapott ki a Szeged a Veszprémtől

Képriport
Az év első igazán fontos kézilabda-bajnokiján a Telekom Veszprém hazai pályán 29–28-ra győzött a MOL-Pick Szeged ellen a K&H liga 12. fordulójában.

TELEKOM VESZPRÉM–MOL-PICK SZEGED 29–28 (15–15)
Veszprém. Játékvezetők: Hargitai, Markó.
VESZPRÉM: Cupara, Sterbik (kapusok), Blagotinsek 1, Borozan 5, Gajic 5 (3), Ilic, Khaled 1, Mackovsek, Manaskov, Marguc, Melnyicsuk, Moraes, Nenadic 7 (1), Nilsson 1, Schmidt 2, Strlek 7. Edző: Davis Camara David.
SZEGED: Alilovic, Mikler (kapusok), Bajus, Bánhidi 3, Bombac 5, Canellas 6, Gaber, Henigman, Kasparek, Maqueda, Radivojevic 6 (3), Rosta, Sostaric, Stepancic 4, Zhitnikov 4. Edző: Juan Carlos Pastor Gomez.
Kiállítások: 4, ill. 12.
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3.

Mindkét együttes százszázalékos mérleggel várta az idény első rangadóját, ami azért is volt nagyon fontos, mert az alapszakasz győztese játszhatja majd hazai pályán a bajnoki döntő visszavágóját május végén.

A hazaiaktól Székely Márton, Lékai Máté, Kentin Mahé, Kent Robin Tönnesen, Mirzad Terzic és Pawel Paczkowski, a vendégektől Bodó Richárd, Stefan Sigurmannsson, Alen Blazevic és Jonas Källman is hiányzott.

Eleinte Dean Bombac három góljával tartotta magát a Szeged, a veszprémiek pedig jórészt Dragan Gajic révén voltak eredményesek. A Szeged a 18. percben vezetett először, ebben az időszakban mindkét oldalon kevés volt a kivédekezett támadás. A montenegrói balátlövő, Vuko Borozan beállításával és négy góljával új lendületet kapott a Veszprém, ám a MOL-Pick taktikusan védekezett a hajrában, ennek köszönhetően a szünetben döntetlen volt az állás. (15–15)

Az első félidőben Sterbik Árpád és Mikler Roland, a másodikban Vladimir Cupara és Mirko Alilovic mutatott be bravúrokat a kapuban. Amikor a Szeged pihentette az irányító Bombacot, akadozott a támadójátékuk, a Veszprém gyors ellenakciók végén Manuel Strlek révén többször is betalált, és a 47. percben már három góllal vezetett.

További fotókat a mérkőzésről a fenti nyitóképre, vagy ide kattintva talál (fotók: MTI/Bodnár Boglárka)

Juan Carlos Pastor vezetőedző időkérése után Joan Canellas góljaival megint felzárkózott a MOL-Pick Szeged, sőt az utolsó percben az egyenlítésért támadhatott, de Canellas középre menő, gyenge lövését Cupara kivédte, így egy góllal a Veszprém nyerte a rangadót.

A mezőny legeredményesebb játékosa a veszprémi Petar Nenadic volt hét góllal, csapattársai közül Dragan Gajic és Vuko Borozan is ötször talált be. Szegedi részről Canellas és Bogdan Radivojevic egyaránt hat góllal zárt.

A két csapat szegedi meccsére április 11-én kerül sor.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged Telekom Veszprém Veszprém