Szegeden 2019. december 6. 17:25

Ezúttal is lovas fogattal érkezett a tápéi Mikulás

Képriport
Közel húsz éves hagyomány, hogy Mikulás-napján lovas fogattal járja körbe Tápét, Petőfi-telepet és Baktót maga a legilletékesebb, a Mikulás. Nem volt ez másként idén sem.

A Tápé buszfordulónál Szécsényi Rózsa önkormányzati képviselő várta három órakor az lovas fogattal útnak induló Mikulás, akinek puttonya 18 kiló szaloncukrot rejtegetett.

A tekintélyes mennyiségű édességre szükség is volt, mert a városrész gyerekei megannyi állomáshelyen nagyon várták a délután érkező Mikulást. 

A megszokott útvonalon haladó északról érkező vendéget már az indulásnál sokan fogadták. Mint kiderült: utoljára éppen tizenkilenc éve vághatott neki szánnal a városrész gyerekeit felkereső útjának a Mikulás, mert akkor közel harminc centis hó fedte az utcákat.

A szülők okulására is elmondta a Mikulás, hogy ezen a napon nincs rossz gyerek. Rosszak legfeljebb a Krampuszok lehetnek, de azokat elfelejtette magával hozni. Éppen ezért Krampusz tanulókat keresett a rá várakozó gyerekek között, akik lelkesen vállalták a feladatot. Megénekeltette, megszavaltatta a rá várakozó kicsiket az év egyetlen napján érkező vendég.

A Tápén megszokott Mikulás-prgram közel három órás – mondta el a szeged.hu-nak Szécsényi Rózsa önkormányzati képviselő. Nagyjából ennyi időbe telik, míg a kijelölt útjának a végére ér a lovas fogaton érkező Mikulás. A tápéi buszvégállomástól ennyi időre van szüksége a várva várt Mikulásnak, hogy az utolsó állomáshelyére elérjen, Baktóra.
 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Mikulás Szécsényi Rózsa Tápé