Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Szeged-Csanád Grosics Akadémia edzője: túl kényelmes a magyar futballisták helyzete
Ziccer 2019. december 6. 16:31

Szeged-Csanád Grosics Akadémia edzője: túl kényelmes a magyar futballisták helyzete

A Fehérvár elleni szoros kupameccs apropóján interjúzott a Digi Sport Joao Janeiróval a Szeged-Csanád Grosics Akadémia edzőjével. Meglepő módon az edző azt mondta, hogy „többé-kevésbé stabil”a klub helyzete.
Hirdetés

Joao Janeiro elmondta: nyolc nap alatt négy meccset kellett játszania a csapatának, ráadásul új felállásban és formációban, mivel a  játékosok fele sérült. Megkérdezték a taktikáról is, amit nem akar elárulni, de annyit elmondott: a Fehérvár nem szeret a széleken játszani, erre alapozta az utasításait.

Kitértek arra is, hogy 4500 néző látogatott ki a Fehérvár elleni meccsre. Janeiro azt mondta: Szegeden járnak ki a harmadik legtöbben a meccsekre a Ferencváros és a Fehérvár után.

Janeiro azt is elmondta, nem boldog, de elégedett a csapatával. Sok változáson mentek keresztül, a tavalyi játékoskeret ötöde maradt meg, sok minden átalakult a csapaton belül is.

„Vesztettünk olyan pontokat, amiket nem kellett volna. A szövetség is valamelyest nagylelkűbb lehetett volna a menetrendünk összeállítása terén. 26-27 pontnál simán járhatnánk, de igencsak versenyképes és kiegyensúlyozott bajnokságról van szó az NB 2 esetében, bárki, bárkit legyőzhet” – tette hozzá.

A magyar klubfutballról azt mondta: a magyar játékosok technikailag képzettek, hasonlóak a portugál vagy spanyol játékosokhoz. Ugyanakkor Magyarországon túlzottan kényelmes a labdarúgók helyzete, túlzottan buborékban élnek, és túl kevés igazi próbatételnek vannak kitéve.

„Az NB 1 igen nagy erőt képvisel, az NB 2-ben úgy látom, hogy nagyon jók egyénileg a játékosok, technikailag igencsak fejlettek, képzettek, de játék színvonala önmagában talán nem annyira érdekes, hogy ha a játék követéséről, nézéséről van szó.

És talán pragmatikusabb labdarúgást kellene játszani”

– mondta a szakvezető.

Kérdést kapott arra vonatkozólag is, hogy bár 10 éve működik a Grosics Akadémia, egy játékos sem lépett pályára a felnőttek között még az NB 2-ben sem.

Janeiro azt válaszolta erre, hogy megvannak a jó oldalai és a rossz oldalai is az utánpótlásképzésnek, jó lenne, ha az NB 2-ben legalább két-három U19-es játékos játszana. Ez 100 fiatalt jelentene. De kénytelenek mindig ütőképes csapattal játszani, ezért azokat küldi pályára, akiket ismer, és akikben bízik.

Zárásként azt mondta: azzal lenne elégedett, ha a csapata a 10-12. helyen zárná a szezont. Ez a reális kihívás az első NB 2-es évben.

„Remélhetőleg a közeljövőben, nyugodtabb időszakban, előrébb is tudunk lépni. Jelenleg többé-kevésbé stabil a klub helyzete”

– zárta a szavait.

(nyitókép: Szeged-Csanád Grosics Akadémia)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi labdarúgás Szeged-Csanád Grosics Akadémia Joao Janeiro