Hirdetés
Szegeden 2019. december 6. 12:10

Nem múlhat el Mikulás napja mikulásvirág nélkül

Képriport
Már egy évtizede hagyomány Szegeden, hogy a baloldali képviselők december 6-án mikulásvirággal kedveskednek a hölgyeknek. Idén is a város több pontján több mint ezer virág talált gazdára.

A hagyományok szerint a virágosztás egyik állomása idén is Tarjánban, a Víztorony téren volt, ahol Mészáros Tamás önkormányzati képviselő és Szabó Sándor országgyűlési képviselők járták az üzleteket és adta át az ott dolgozóknak a virágokat. Természetesen járókelők sem maradtak ki a meglepetésből, az utcán sétáló hölgyek is kaptak mikulás virágot.

Mindenki nagyon örült a gyönyörű ajándéknak. „Nagyon meglepett, köszönöm szépen!” - mondta Batikné Kocsis Andrea, aki azt is elmesélte, már készülődnek a Karácsonyra, amelyre reményei szerint összejön majd az egész család. „Idén egy kicsit visszafogottabb, szerényebb lesz az ünnep, mert beteg van a családban, de azért ünnepelünk” – tette hozzá.

Bálint Károlyné szintén nagyon örült a virágnak. „Még soha nem kaptam ilyen virágot, nagyon jól esett a képviselők kedvessége” – mondta mosolyogva.

Hőgyes Imre kicsi gyermekével a Mikulást fényképezte, aki éppen az egyik trolibuszt vezette. Ő is kapott egy virágot, amelyet – ahogy elmondta – párjának visz el, aki biztosan örülni fog neki.

Botka László polgármester és a képviselők nevében ezzel a gesztussal szeretnék kellemes ünnepeket kívánni mindenkinek

– mondta Szabó Sándor országgyűlési képviselő. „Ez már évtizedes hagyomány és fontosnak tartjuk, hogy minden évben kedveskedjünk a virággal. Azt tapasztaljuk, hogy már mindenki visszavár minket és látjuk, jól esik nekik, amikor december 6-án megjelenünk. Emellett ez az alkalom egy újabb lehetőséget teremt arra, hogy találkozzunk a szegediekkel” – tette hozzá a képviselő.

Mészáros Tamás önkormányzati képviselő elmondta,

hagyományosan több mint ezer virág talál ilyenkor gazdára és a baloldali képviselők a város szinte minden pontján megjelennek ezzel a meglepetéssel.

„Mindenhol nagy örömmel fogadnak bennünket. Vannak olyan üzletek, ahová évek óta mindig visszatérünk és már várnak bennünket ezen a napon.” Volt olyan bolt, ahol még a tavalyi virágot is megőrizték és most cserélték le az újra.

A Víztorony téren gyorsan elfogyott a virág, és a két politikus, segítőikkel együtt egy újabb helyszínre indultak, arra készülve, hogy ott is meglepik majd a hölgyeket a mikulásvirágokkal.

Videón is remek esemény volt, nézze meg!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Mészáros Tamás Mikulás Szabó Sándor virágosztás