Ziccer 2019. december 5. 19:55

Három győzelemmel kezdte a bajnokságot a Vidux Tisza Squash SE

A nehézségeket leküzdve is kiválóan kezdte az első osztályú fallabda csapatbajnokságot a szegedi Vidux Tisza Squash SE: Sebők Benedekék mindhárom meccsüket megnyerték, a lehetséges kilenc pontból pedig nyolcat begyűjtöttek.

A kétszeres bajnok Vidux Tisza Squash SE az első kör után veretlen maradt a férfi fallabda csapatbajnokságban: a budapesti első fordulóban mindhárom mérkőzését megnyerte a csapat. A válogatott Hoffmann Péter külföldön edzősködik, emiatt nem tudott részt venni az eseményen, a Tisza SE így a Sebők Benedek, Vas Máté, Kiss Dániel, Takács Bence, Vas Márton összeállításban állt fel.

Kezdésnek a Budapest Squash Akadémia csapatát múlták felül simán, 4–0-ra, majd a Top Challenge Sportegyesület ellen nyertek ugyanilyen különbséggel. A legnehezebb összecsapásuk a Csé-Team SE elleni volt: itt Vas Márton 3:0-ra nyert, Kiss Dániel 3:0-ra kapott ki, majd Vas Máté hiába nyerte meg az első szettjét, megsérült, így végül fel kellett adnia az összecsapását, 3:1-re az ellenfél győzött. Sebők Benedek viszont hatalmas izgalmak után hozta a saját találkozóját 3:1-re, azaz a nyert meccsek (2–2) és a szettek (7:7) terén is döntetlen született.

Ilyenkor az összes megszerzett pontot nézik, ebben 124–121-re a szegediek voltak jobbak, megnyerve a játéknap harmadik meccsét is. A kilenc megszerezhető pontból nyolcat gyűjtött be a Tisza SE.

– Az első két sikerünk papírforma, a harmadik nehezebb volt, de jó felállással sikerül győznünk. Büszke vagyok a csapatra, mindenki a várakozáson felül teljesített. Ez a nyolc pont kiváló kezdést jelent, az élmezőnybe tartozunk, bízunk a jó folytatásban – fogalmazott a magyar válogatott Sebők Benedek.

Vas Máté bal térdét azóta megműtötték, egyelőre nem tudni, számíthat-e rá a csapat a január 25-i második, valamint a február 29-i harmadik fordulóban.
 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fallabda squash Tisza Squash SE