Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. december 5. 18:22

Hajós-bajai lett az év bortermelője

 Koch Csaba Hajós-Bajai borvidéki bortermelő vehette át a Magyar Bor Akadémia (MBA) által odaítélt, Az év bortermelője Magyarországon elismerést csütörtökön Budapesten.

Hirdetés
Hirdetés

Zilai Zoltán, a Magyar Bor Akadémia elnöke elmondta: az elismerést idén 29. alkalommal adták át, a megmérettetésre minden eddiginél több szavazat érkezett, az MBA-tagság 85 százaléka vett részt benne. Hozzátette: a díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért, a borszakmáért tett erőfeszítéseiért adományozható. Ez tehát a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés.

Idén hat jelölt közül választották ki a legjobbat, a nyertes mellett Borbély Tamás (Badacsonyi borvidék), Figula Mihály (Balatonfüred-Csopaki borvidék), Günzer Tamás (Villányi borvidék),  Liptai Zsolt (Pannonhalmi borvidék), Nyúlné Pühra Beáta (Etyek-Budai borvidék) indultak a címért.

A tájékoztatás szerint a díjat Év Bortermelője elnevezéssel 1991-ben adták át először azzal a szándékkal, hogy elismerje egy hazai borász kimagasló szakmai teljesítményét, többéves munkáját. Mostanra sokkal nagyobb a verseny. Az állandó kiváló minőségen kívül számítanak a borversenyen elért eredmények, a marketing, a külcsín és a belbecs, a szerethetőség, a borászat iránt keltetett szimpátia és nem utolsó sorban a borász személye.

Koch Csaba borait többször díjazták már Szegeden. 2018-ban a Szegedi Borfesztivál legelegánsabb bora lett a Villányi Csanád Cuvée-je, ugyanebben az évben az Általános Orvostudományi Kar a tudósok borai közé választotta a Vin Art – a „Francia Módi Cuvée 2015” vörösborát prémium kategóriában. 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bor borász év bortermelője Koch Csaba

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés