Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. december 5. 13:43

Szeged és Hódmezővásárhely tovább bővíti együttműködését

Szeged és Hódmezővásárhely kiemelt stratégiai partnerei egymásnak. A mai napon a két város további együttműködéséről állapodtunk meg – írta csütörtöki Facebook-posztjában Botka László polgármester.

Hirdetés

Botka László és Márki-Zay Péter csütörtökön találkoztak egymással a hódmezővásárhelyi városházán. A megbeszélés után készített közös fotót Botka László polgármester posztolta Facebook-oldalán. A képhez ennyit írt:

„Szeged és Hódmezővásárhely kiemelt stratégiai partnerei egymásnak. A mai napon a két város további együttműködéséről állapodtunk meg.”

Az októberi önkormányzati választásokon mind a két városvezető jelentős mértékű, 60 százalék feletti győzelmet aratott, így óriási legitimítást maguk mögött tudva folytathatták városvezetői munkájukat. 

Botka László folyamatosan hangsúlyozza az ellenzéki vezetésű városok együttműködésének fontosságát. Márki-Zay Péterrel megválasztása óta rendszeresen tartja a kapcsolatot, első hivatalos útja is Szegedre vezetett megválasztása után. Már akkor arról beszélt Botka László, hogy 

„Új korszak kezdődhet Hódmezővásárhely és Szeged életében: egy nagyon szoros szövetség, amely alapvető, közös érdeke mind a két városnak”,

majd hangsúlyozta: 

„Nekünk Szegeden bőven van tapasztalatunk arra, hogyan lehet ellenszélben is gyarapodni, ezt a tudást örömmel adjuk át.”

Néhány napja pedig a budapesti Józsefváros frissen megválasztott polgármesterével, Pikó Andrással találkozott a szegedi polgármester. Arról a megbeszélésről ezt írta Facebook-oldalán:

„Bemutattam neki, Szegeden hogyan építettük fel az ország legerősebb szociális hálóját, miután a kormány gyakorlatilag kivonult az ellátásból. Figyelmébe ajánlottam a bérlakás programunkat, és megállapodtunk abban, hogy a jövőben szorosabbra fűzzük önkormányzataink között az együttműködést.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László Hódmezővásárhely Márki-Zay Péter Pikó András
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés