Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Kiderült, kiket láthatunk jövő nyáron a Jézus Krisztus Szupersztárban a Dóm téren
Művház 2019. december 5. 11:01

Kiderült, kiket láthatunk jövő nyáron a Jézus Krisztus Szupersztárban a Dóm téren

Gallusz Nikolett, Serbán Attila és Sasvári Sándor is szerepel a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi szuperprodukciójában, a Jézus Krisztus Szupersztárban. A világsikerű rockoperát Szirtes Tamás rendezi.

Hirdetés

Több mint harminc év után jövő nyáros újból visszatér bemutatása színhelyére, a Dóm térre a Jézus Krisztus Szupersztár.

Andrew Lloyd Webber és Tim Rice varázslatos műve a Szegedi Szabadtéri Játékok életében különleges szerepet tölt be, hiszen 1986-ban itt mutatták be Magyarországon először.

A bibliai történet különlegessége, hogy a rock és a beatzene segítségével kel életre. Az eredeti musical 1971-ben debütált New Yorkban, majd a világ szinte valamennyi országában – többek között Angliában, Svédországban, Ausztráliában, Párizsban, Spanyolországban, Brazíliában és Ázsiában is – elsöprő sikert aratott.

A Jézus utolsó napjait feldolgozó történet Hollywoodot is inspirálta, a rockoperából 1973-ban egy Oscar-díjra jelölt filmadaptáció is készült, majd 2000-ben egy modernebb hangvételű feldolgozás született belőle.

Azt már korábban bejelentették a játékok szervezői, hogy a világhírű rockopera a Madách Színház társulatával, Szirtes Tamás rendezésében érkezik Szegedre.

A művésznek olyan felejthetetlen Dóm téri előadásokat köszönhetünk, mint például a Szerelmes Shakespeare, a négy évadon át játszott nagysikerű musical, a Mamma Mia!, vagy A nyomorultak.

A jövő nyári produkcióban Pilátust Sasvári Sándor alakítja. Érdekesség, hogy a színész már az 1986-os Dóm téri ősbemutatóban is szerepelt, akkor Jézusként láthatta a közönség. Jézus tanítványát, Júdást a hazai musicalszínjátszás egyik meghatározó alakja, Serbán Attila, míg Mária Magdolnát Gallusz Nikolett játssza.

A Jézus Krisztus Szupersztár öt estén – július 3-án, 4-én, 5-én, 10-én és 11-én – nyűgözi majd le a szabadtéri szerelmeseit.

A darab műsorra tűzésének szép aktualitást ad, hogy a város jövőre ünnepli a Fogadalmi templom felszentelésének 90. évfordulóját is, amely a kezdetek óta a Szegedi Szabadtéri Játékok szimbóluma.

Nyitóképünkön a Mária Magdolnát alakító Gallusz Nikolett látható.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Szabadtéri Játékok Jézus Krisztus Szupersztár szereplők Szirtes Tamás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés