Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. december 4. 22:48 Forrás: Azonnali

Soha nem találja ki, hová költözött Orbán Viktor irodája a Parlamentben!

Egy olyan helyre, ahová a miniszterelnök korábban egészen biztosan nem szívesen ment volna.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy a miniszterelnök és hivatala nemrég a Budai Várban található, sokmilliárd forintért átépített egykori Karmelita kolostorba költözött,

Orbán Viktornak és titkárságának továbbra is van irodája a Parlamentben, sőt, a mostani költözés eredményeként a miniszterelnöknek a jövőben saját folyosószakasza lesz az épületben.

Önmagában már ez is érdekes lehetne, hiszen a miniszterelnök korábban azzal indokolta a Várba költözést, hogy ne egy helyen legyen a törvényhozás és a végrehajtás, hiszen az szerinte egy régi, „rossz, kommunista örökség”, ami viszont ennél is érdekesebb, hogy a négy teremből álló iroda éppen a korábbi sajtófolyosó mellett található, ahonnan Kövér László házelnök októberben kitiltotta az újságírókat.

Vagyis a Parlamentnek pontosan arra a részére költözött Orbán Viktor irodája, ahol biztosan nem tudják őt kérdezni az újságírók.

Ezt elsőként az Azonnali írta meg, a lap úgy tudja, az érintett folyosószakasz egyik ajtajára már ki is került a „Miniszterelnök” felirat, Orbán Viktor korábbi irodáját pedig Kövér László használja azóta. 

A lap szerint átalakítás és költözés közvetlenül az után történt, hogy Kövér egy házelnöki rendelkezéssel lényegében ellehetetlenítette, hogy az újságírók kérdezni tudják a képviselőket a Parlamentben.

Orbán Viktor új folyosószakasza éppen a korábbi sajtófolyosóról nyílik, tehát ha a házelnök nem szigorított volna az újságírókra vonatkozó szabályokon, a miniszterelnök a jövőben biztosan sokkal gyakrabban botlott volna újságírókba az új irodája és az ülésterem közötti útvonalon.

Orbán Parlamenten belüli költözése miatt egyébként Áder János köztársasági elnök és Hiller István szocialista parlamenti alelnök irodáinak is új helyet kellett találni az épületben, eddig azok ugyanis pont azon a folyosón voltak, ahová most a miniszterelnök költözött.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Áder János Hiller István iroda költözés Kövér László média Orbán Viktor parlament újságírás újságíró Orbán-kormány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés