Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. december 4. 20:21 Forrás: MTI

Karácsony Gergely kirúgta a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgatóját

Nagy László Albert a főváros háta mögött kötött 1,5 milliárdos szerződést a Mészáros-csoport egyik cégével. A szerződéskötési moratórium ellenére.

Hirdetés

Felmenti a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. vezérigazgatóját, Nagy László Albertet Karácsony Gergely főpolgármester – közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerda este. A közlemény szerint a csütörtöki hatályú döntést a szerződéskötési moratórium megszegése indokolja.

Azt írták: Budapest új vezetése és az FKF nemrég megalakult felügyelőbizottsága a cég megkezdett átvilágítása során értesült arról, hogy az FKF Zrt. az önkormányzati választások után - a főpolgármester által meghirdetett szerződéskötési moratórium ellenére – két évre szóló, a korábbi évek hasonló szerződéseinél nagyobb összegű, másfél milliárd forint értékű – szerződést kötött egy, a Mészáros család érdekeltségébe tartozó céggel.

A döntés után az FKF vezetését a céget érintő átalakulási folyamat lezárultáig az új felügyelőbizottsági elnök, Mártha Imre szoros felügyelete mellett, a cég eddigi vezető jogtanácsosa veszi át – áll a közleményben.

(fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felmondás Karácsony Gergely Mészáros Lőrinc
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés