Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. december 4. 18:02 Forrás: MTI

Kortárs kerámiaművészek alkotásaiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen

A XXII. Vásárhelyi Kerámia Szimpóziumon született művek lesznek láthatók az Alföldi Galériában csütörtöktől.

Hirdetés

A Horizont címet viselő tárlaton kilenc művész munkáját ismerheti meg a közönség. A legtávolabbról, az Egyesült Államokból Peggy Bjerkan érkezett, rajta kívül két csehországi és öt magyar művész, köztük a hódmezővásárhelyi Kotormán Norbert és a tárlatot is szervező Pannonhalmi Zsuzsa mutatkozik be.

Pannonhalmi Zsuzsa elmondta, egy évekkel ezelőtti, repülőgépes útja során a Földközi-tenger felett különös élményt adott számára, amint egy hajó felett áthaladva megfigyelhette a horizont és a vízi jármű meghatározta tér formálódását, ezért választották ezt a fogalmat az idei alkotási folyamat meghatározó gondolatául.

Az alkotás hetei alatt a vásárhelyi szimpózium hagyományainak megfelelően a művészek a város kerámiával foglalkozó gyárainak, üzemeinek anyagait, technológiáit és az ott dolgozó szakemberek tudását felhasználva készíthették el műveiket, miközben az egymás társaságában folytatott alkotás is hatással volt munkájukra.

Az Alföldi Galériában január végéig látható több mint harminc alkotás közül zsűri válogatja majd ki azokat, amelyek a város már most több száz tételből álló kerámiagyűjteményét gyarapítják majd.

A megnyitó napján még egy fontos feladat vár a szervezőkre, tette hozzá Pannonhalmi Zsuzsa, most határozzák meg a következő év kerámia szimpóziumának mottóját, amelyet februárban hirdetnek meg a jövő évi közös alkotási folyamatra jelentkező művészek számára.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Alföldi Galéria Hódmezővásárhely képzőművészet kiállítás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés