Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Bejárással, ajándékvetítéssel és a legújabb Star Wars-szal indul újra a szegedi Belvárosi Mozi
Művház 2019. december 4. 15:18

Bejárással, ajándékvetítéssel és a legújabb Star Wars-szal indul újra a szegedi Belvárosi Mozi

Teljesen megújult Belvárosi Mozit vehetnek birtokban a szegediek december 18-án. Hogy még nagyobb durranás legyen a nyitónap, arról a Star Wars legújabb részének premier előtti 3D-s vetítése gondoskodik.

Hirdetés

Ünnepélyes megnyitóval, ajándékvetítéssel és a Star Wars legújabb részével, a Skywalker korával avatják fel a pincétől a padlásig teljesen megújult Belvárosi Mozit.

A filmszínházat üzemeltető Szegedi Rendezvény- és Média Központ ügyvezetője, Jávorszky Iván elmondta: az országban elsőként – igaz, nem egyedüliként – december 18-án a Star Wars legújabb részének bemutatójával nyitják meg a Belvárosi Mozit. A jegyeket már arulják a 19 óra 30 perckor kezdődő premier előtti, 3D-s vetítésre.

A Star Wars előtt azonban más is lesz. 15 órától mozibejáráson és ünnepélyes átadón vehetnek részt, valamint egy ajándékfilmet, a Múlt karácsony című romantikus komédiát nézhetik meg azok, akik regisztrálnak az eseményre.

A száz éve üzemelő mozi egészen különös élményt nyújt látogatóinak a felújítás után. Teljesen új hangtechnikát, vetítővásznat és vetítőgépet kapott a nagyterem, így a Star Wars legújabb részének szegedi bemutatója nem kizárólag azért ígérkezik különlegesnek, mert a filmeposz legújabb részének premier előtti vetítését tartják Szegeden, 19 óra 30 perctől. 

Szeged patinás moziját több mint 830 millió forintból újították fel. A költségek nagyobbik részét uniós pályázati forrásból, a másik részét a város saját forrásából biztosította. Az épületet idén februárban adták át a kivitelező Dél-Konstrukt Zrt.-nek.

Az épület homlokzata mellett belül is megújult: a legnagyobb munkát a Zsigmond Vilmos terem jelentette a kivitelezőnek, ahol új színpad készült, megújult a karzat. Emellett az oldalsó fal faburkolatát is el kell készíteniük, még pedig az eredeti állapotnak megfelelően. Megújult a mozi fűtési rendszere, napelemet szerelnek a tetejére, így több mint 45 százalékkal lehet majd csökkenteni a fűtési költségeket. Kicserélték a nyílászárókat, a légtechnikai, gépészeti és elektromos vezetékeket, akadálymentesítették a belső tereket, felújították a padlót és belül is kifestették az épületet.

A pincében régen a kazánház, a széntároló és a fűtő szobája volt. Most pedig egy teljesen új funkciót kap, 

tavaszra nyílik meg a VR Mozi és a Filmes Élménytár az első emeleten és a pincében. A második emeleten egy VR Game Room is helyet kap majd.

A Belvárosi Mozi jótékonysági akcióval készül a karácsonyhoz közeledve: péntekenként egy-egy családot sorsolnak ki, akik mozijegyet és ajándékokat kapnak. Olyan szegedi családokat szeretnének meghívni mozizni, akiknek nehézséget okoz megvenni a belépőt. Az akcióban a szegediek segítségét kérik: jelöljék ők a családokat.

B. P., c.s.z.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belvárosi Mozi Star Wars fejlesztés felújítás premier előtti vetítés Skywalker kora Zsigmond Vilmos
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés