Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. december 4. 14:54

A Mikulás adta át a felújított Kollégiumi utat

Képriport
Áprilisban kezdődött és szerdán a Mikulás át is adta a teljes hosszában megújult Kollégiumi utat. A beruházás több mint 1 milliárd forintba került és uniós, valamint saját forrásból finanszírozta az önkormányzat.

Hirdetés
Hirdetés

Évek óta szerették volna elérni a Kollégiumi út mellett működő vállalkozások az útszakasz felújítását. Erre egy uniós pályázat biztosított lehetőséget, amelynek keretében az önkormányzat 800 millió forintos támogatást nyert. Emellé a város 50 millió forint önrészt biztosított, valamint a terület ellátásra közel 650 méter hosszú szennyvízcsatornát épített ki további 200 millió forintból. A Kollégiumi utat a Dorozsmai és a Fonógyári út között közel két kilométer hosszan, 8,5 méter szélességben aszfaltozták le. Szintén az önkormányzat kivitelezésében telepítenek a Fonógyári és Kollégiumi út kereszteződésében jelzőlámpákat. A jelzőberendezések könnyebbé és biztonságosabbá teszik majd ezen az útszakaszon a közlekedést.

Nagy Sándor alpolgármester a mai megnyitón elmondta, a beruházás az utóbbi évek egyik legfontosabb iparterület fejlesztési projekt volt az önkormányzatnak. A felújított útnak köszönhetően a környéken lévő vállalkozások fejlesztésekbe kezdhetnek, munkahelyeket tudnak teremteni. A munkálatok során arra is törekedett az önkormányzat, hogy a Zöld város programba illeszkedő út jöjjön létre, azért jelentős területen hozott létre zöld felületet a kivitelező, illetve fákat is telepítettek – tette hozzá az alpolgármester.

Az is fontos szempont volt, hogy a tömegközlekedési biztosításához szükséges buszmegállók is elkészüljenek, valamint az, hogy a kerékpárosok számára is biztonságossá tegyék a közlekedés ezen a szakaszon. Ezért az út mellett kerékpársáv és járda épült, valamint öt buszmegálló padokkal, utasváróval és kerékpártámaszokkal. – tette hozzá Nagy Sándor, aki elmondta, elindult az egyeztetés a Volánbusszal annak érdekében, hogy az egyik, Kiskundorozsmára közlekedő buszjárat ezen az útszakaszon haladjon keresztül.  

Az alpolgármester kiemelte,

az út felújítása már most jó hatással van a környékre, megindult a telekforgalom és több vállalkozás is új beruházási tervekkel kereste meg az önkormányzatot.

Így mindenképpen teljesül az a cél, hogy az útfejlesztés elősegítse a gazdaságfejlesztést, ez 1-2 éven belül már kézzelfogható eredményeket is hoz.

A műszaki átadást követően az útszakaszt várhatóan jövő év elején helyezik forgalomba.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kollégiumi út korszerűsítés Nagy Sándor

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés