Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Piros lap, kivédett tizenegyes, öngól: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–MOL Fehérvár FC 0–1 (0–0, 0–0)
Ziccer 2019. december 3. 23:05

Piros lap, kivédett tizenegyes, öngól: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–MOL Fehérvár FC 0–1 (0–0, 0–0)

Igazi futballhangulatban, 4500 néző előtt küzdött hatalmasat a püspöki csapat a szegedi szentélyben. A címvédő csak nehezen tudta bedarálni Tóthékat. Kárász öngólja döntött a hosszabbításban, a legjobb 32 csapat között ért véget a kupaálom.

Hirdetés
Hirdetés

A 25. percig kellett várni a találkozó első komolyabb helyzetéig, ami a Fehérvár előtt adódott: Rus beadását Petrjak előbb nem találta el, másodjára azonban Aleksic kapusnak kellett bravúrral védenie. A 28. percben Moga kapott sárgát az egyik legaktívabb fehérvári, Petrjak lerántásáért.

A 30. percben ismét vezetést szerezhetett volna a Fehérvár: ezúttal Petrjak adott be, Pantic megelőzte a kapusunkat, majd nagy nehezen középre tette a labdát, de szerencsére nem jött senki. A jó Isten velünk volt.

A kevés szegedi lehetőségek közül a 36. percig kellett várni az elsőre. Kárász fejelt le egy labdát, amire Kóródi ráfordult, de a Vidi kapusa könnyedén védte a lövést.

A második félidőben Kóródi könyökölte le Milanovot az 58. percben, szerencsére csak sárgáért. Kóródi a 61. percben is főszereplő volt: az ötösről lőtt, de blokkoltak a védők, Kovács kapus pedig összeszedte a labdát.

A 69. percben Zsóri hatalmas ziccerben Aleksic-be lőtte a labdát, Kovács adott remek passzt.

Pátkai is majdnem bevágta, ő egy szögletet követően kipattanó labdát ágyúzott nem sokkal fölé a 72. perc elején.

Alig egy perccel később a csereként beállt Andorka törte el a labdát, pedig végre egy korszerű, jó támadást vezettek a szegediek.

A 80. percben ismét majdnem vezetést szerzett a haza csapat: Sóron a jobb alsóba lőtt volna, de Kovács valahogyan leért. Nagy védés volt.

Ekkor megijedtünk egy kicsit: a 85. percben Moga volt szabálytalan a bíró szerint a tizenhatoson belül, megkapta a második sárgáját, és 11-est is ítélt a játékvezető. Futács lövését azonban Aleksic hatalmas bravúrral védte.

A rendes játékidő vége 0-0, jöhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás.

Petrjak lőtt luftot nagy helyzetben 13 méterről a 96. percben.

Hatalmas gól a 111. percben, Futács lőtte 16 méterről félfordulatból, jobbal, de szerencsére előtte szabálytalankodott, a bíró pedig kiszúrta. Angliában ezt lehet, hogy elengedik, de ez Szeged.

A 103. percben megtört a püspöki csapat. Kovács adta be a labdát, Nego és Kárász emelkedtek, utóbbi fejéről pedig a hálóban kötött ki a labda. Öngól. Ráadásul ápolás miatt kettővel kevesebben voltak a pályán a szegediek.

A 116. percben még Tóth Gábor megsérült, nem tudott visszatérni a kapitány, kettős emberhátrányban fejezték be a találkozót a hazaiak. Térdre, imár megint, Germán Tamás után újabb kulcsember hagyhat ki több mérkőzést.

Zvara még csúnyán eladta a félpályánál a labdát a 117. percben, a fehérváriak négyen mentek a két védő ellen, de Petrjak a szegedi kapusba lőtte. Maradt a 0-1.

Eltüntette az osztálykülönbséget a pályán a Grosics, tisztességgel helytállt, de a hosszabbításban jobban bírta a Fehérvár. A csereként beállt Kovács István és Nego új lendületet adott a vendégeknek, amire az emberhátrányban játszó hazaiaknak már nem nagyon volt válasza. Sorra jöttek a fehérvári helyzetek, igaz végül egy öngól döntött.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: magyar kupa Szeged-Csanád Grosics Akadémia férfi labdarúgás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés