Hirdetés
Túl a városon 2019. december 3. 19:15 Forrás: MTI

Fideszes EP-képviselő: Magyarország a szabadság hazája

Magyarország sokkal inkább a szabadság hazája, mint számos nyugat-európai ország – fogalmazott Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője egy budapesti konferencián.
Hirdetés

Átadta kommunikációs karácsonyi ajándékát Hidvégi Balázs Orbán Viktornak: a a XXI. Század Intézet konferenciáján azt mondta, hogy Magyarország a szabadság hazája.

A Kitart-e a V4-ek egysége? című, a következő 7 éves uniós költségvetéssel kapcsolatos érdekérvényesítés lehetőségeivel foglalkozó rendezvényen a kormánypárti politikus kifejtette: az előző brüsszeli vezetés rosszul tűrte a sokféleséget, és ebbe belebukott.

Most az eltérő véleményeket jobban toleráló vezető került az Európai Bizottság élére, amely így talán jobban megérti, hogy muszáj visszatérni a nemzetek Európájához – mondta, hozzátéve, óvatos optimizmussal tekintünk az új brüsszeli vezetésre.

Hidvéghi Balázs rámutatott, a történelmi helyzet összehozta a kelet-közép-európai régiót, így ma reneszánszát éli a V4-ek együttműködése, elsősorban a migráció és a mögötte meghúzódó föderalista-szuverenista ellentét kiéleződése miatt.

Steiner Attila, az Igazságügyi Minisztérium európai ügyekért felelős államtitkára előadásában elmondta: a következő 7 éves uniós költségvetés lesz a témája a december 12-13-ai uniós csúcsnak, de a megállapodás akár jövő nyárig is elhúzódhat.

Baj van a Finnekkel

Ismertetése szerint korábban a tagállamok bruttó nemzeti jövedelmük 1,16 százalékát fizették be a közös költségvetésbe, ezt a legújabb finn javaslat 1,07 százalékra csökkentené. Így a kohéziós pénzek több mint 25 százalékkal, az agrártámogatás pedig 20 százalékkal csökkennének.     

Ezt szeretné Magyarország elkerülni – mondta az uniós költségvetési tárgyalásokat a magyar kormány részéről koordináló államtitkár.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Hidvéghi Balázs