Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. december 3. 18:53

Ötvenegy lépés a szegedi környezet védeleméért

Képriport
Ötvenegy fát ültettek a Partfürdő területén. Az akció része a város zöld programjának. A Szegedi Ifjúsági Napok szervezői, valamint a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont, a Partfürdő munkatársai a Csemete Környezetvédő Egyesület együttműködése kicsi, de fontos lépés, hogy a legzöldebb magyar város ne maradjon szlogen.

Hirdetés

Mihálik Edvin, Szeged Zöld Város programért felelős tanácsnoka sajtótájékoztatóval egybe kötött faültetési akción elmondta: kiemelt feladat, hogy Szegedet felkészítsék a klímaváltozásra.

Úgy vélte, a város környezetvédelmi törekvéseit jelzi, hogy geotermikus energiára kapcsolják a helyi távfűtési rendszert, amivel jelentősen csökkenhet a károsanyag-kibocsátás. Ugyanezt a célt szolgálja az elektromos tömegközlekedés fejlesztése, valamint a városi kerékpárutak bővítése. A mostani faültetés is a környezetvédelmi lépések sorába illeszthető – hangzott el.

Az idei SZIN-en fesztiválozókat kérték a szervezők arra, hogy gyűjtsenek össze minél több szemetet, amit azzal díjaznak, hogy a nevükre elkeresztelt fákat ültetnek a Partfürdő területén. A fesztivál annyira hulladékmentes volt, hogy az akciót lefújták, de a fák ültetéséról nem mondtak le.

Az ötvenegy fa ültetése nem véletlen, ezzel is az augusztusban zárult 51. SZIN-re emlékeztek. Az önkormányzati társaság dolgozói mellett a Csemete Környezet és Természetvédelmi Egyesület tagjai vettek részt az akcióban.

Éger, kőris, fűz és fekete nyár facsemetéket ültettek el a Partfürdő területén.

A Partfürdő zöldítését is nagyon fontosnak tartjuk, ahogyan a Szegedi Rendezvény és Médiaközpont összes intézményének zöldítését is – mondta el Jávorszky Iván Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nkft ügyvezetője, a Parfürdő üzemeltetője.

Hozzátette intézményeik megfelelnek környezetvédelmi szempontoknak, amelyekben szelektív gyűjtik a hulladékot, energiatakarékos izzókat és korszerű kazánokig használnak.

B. P.

Videónk is van, nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: faültetés Mihálik Edvin Momentum partfürdő Zöld város program
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés