Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • A mi osztályunk helyett a Betörő az albérlőm érkezik jövő nyáron az Újszegedi Szabadtéri Színpadra
Művház 2019. december 3. 11:54

A mi osztályunk helyett a Betörő az albérlőm érkezik jövő nyáron az Újszegedi Szabadtéri Színpadra

Öt lökött rabló, egy naiv idős hölgy és egy abszolút tökéletlen bűntény. A Betörő az albérlőm című fergeteges krimivígjáték jövő nyáron megérkezik az újszegedi színpadra, Keszég László rendezésében.

Hirdetés

A komédiát a Miskolci Nemzeti Színház társulatával, Keszég László rendezésében láthatja a közönség az eredetileg meghirdetett Tadeusz Słobodzianek darab, A mi osztályunk helyett július 24-én és 25-én.

Különleges komédiával készül jövő évadára a Szegedi Szabadtéri Játékok.

A feketehumorban gazdag Betörő az albérlőm több mint fél évszázada kacagtatja a nézőket, jövőre az Újszegedi Szabadtéri Színpadon élvezhetjük majd a helyzetkomikumokkal teli vígjátékot.

Mrs. Wilberforce a kedves, idős özvegy hölgy London külvárosában él egyedül, és hogy ne legyen magányos, időnként kiadja albérlőknek az üres szobáit.

Egyik nap Marcus professzor és csapata kopog be hozzá, akik muzsikusnak adják ki magukat, és mivel a hölgy szereti a zenét, engedi, hogy beköltözzenek.

Az „amatőr vonósnégyes” azonban valójában egy rablóbrigád, akik éppen egy pénzszállító autót akarnak kifosztani, főhadiszállásuk pedig az idős asszony lakása.

A rablás után persze hamar lelepleződnek a kotnyeles főbérlő előtt, ezért úgy döntenek, legjobb lesz, ha megszabadulnak tőle.

A fekete humorral átitatott történetből William Rose forgatókönyve alapján 1955-ben készült mozifilm, 2004-ben pedig az amerikaiakat is megihlette, így a világhírű Coen fivérek is feldolgozták a sztorit.

A színpadi változatra 2011 decemberéig kellett várni, a darab ősbemutatója a londoni Gielgud Theatre-ben volt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bemutató műsor Szegedi Szabadtéri Játékok Újszegedi Szabadtéri Színpad
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés