Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. december 3. 10:08

Megújult a Kollégiumi út

Régi igényük volt a Kollégiumi úti vállalkozásoknak, hogy az útszakasz jól járható legyen. A burkolat minősége már a további fejlesztéseket is akadályozta, ezért az áprilisban kezdődött teljes rekonstrukció elodázhatatlan volt.

Hirdetés
Hirdetés

A Kollégiumi utat a Dorozsmai és a Fonógyári út között közel két kilométer hosszan, 8,5 méter szélességben aszfaltozták le. Az út mellett kerékpársáv és járda épült, valamint öt buszmegálló padokkal, utasváróval és kerékpártámaszokkal. A műszaki átadást követően az útszakaszt várhatóan jövő év elején helyezik forgalomba.

A beruházásra elnyert 800 millió forintos uniós forrás mellé az önkormányzat 50 millió forint önrészt biztosított, további 200 millió forintból pedig közel 650 méter hosszú szennyvízcsatornát épített ki a terület ellátására.

Szintén az önkormányzat kivitelezésében telepítenek a Fonógyári és Kollégiumi út kereszteződésében jelzőlámpákat.

A Kollégiumi út felújítása lökést adhat a már ott működő vállalkozások fejlődéséhez, és újabb cégek települhetnek az út mellé.

Örülünk, hogy megépült az új út, járdával, buszmegállóval, közvilágítással – mondja Hunya Ágnes, a Generál Nyomda ügyvezetője. – Dolgozóink közül sokan könnyebben, rövidebb idő alatt el tudnak majd ide jutni busszal vagy kerékpárral. És a teherautóknak sem kell már a döcögős úton járniuk. Ez egy vonzó ipari terület lesz, amely ráadásul közel fekszik a belvároshoz. Már eddig is sok cég települt ide, az új útnak köszönhetően ezek imázsa növekszik, és az üres telkek is vonzóbbá válnak. Már több család költözött Szegedre a nyomda miatt is, ha pedig újabb vállalkozások indulnak be itt a Kollégiumi út mentén, akkor még többen jöhetnek máshonnan Szegedre dolgozni.”

A Kollégiumi út fejlesztése a gazdaságfejlesztést szolgáló felújítások közé tartozik. A csomag tervezett része még a belterületi gazdasági utak felújítása, illetve az ELI-ALPS Lézerközponthoz vezető út kiépítése.

(X)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felújítás Kollégiumi út

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés