Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. december 3. 08:09

Ha fideszes vagy, előbb-utóbb „beiskoláz” az egyetem

Bukott önkormányzatiképviselő-jelöltként simán kaphat valaki rektori hivatalban állást. Kobza Miklós, Habony Árpád bizalmi embere, kéthavonta 1 millió 400 ezer forint megbízási díjban részesült.

Hirdetés

Válaszolt az egyetem közérdekűadat-igényléseinkre, amelyeket Kobza Miklóssal, Orbán Viktor miniszterelnök egykori fotósával, Fekete György, szegedi fideszes önkormányzati képviselőjelölttel, és a Fidesz–KDNP milliárdos polgármesterjelöltjének, Nemesi Pálnak a kampánycsapatával kapcsolatosan adtunk be.

Dömötör Máté, az egyetem Jogi, Igazgatási és Humánpolitikai Főigazgatóságának főigazgatója levelében csatolta Kobza Miklós teljesítésigazolásait: a tavalyi tanévben Kobza kéthavonta 1 millió 400 ezer forint megbízási díjat vehetett föl. Illetve a levonandók után maradt neki valamivel kevesebb mint félmillió forintja, lásd a csatolt képernyőmentést.

Megbízási díj hagyományos számítási módszere

Fekete Györgyről kiderült, ha már nem sikerült neki bejutni a közgyűlésbe, akkor csak lett állása az egyetemen: határozott jogviszonyú közalkalmazotti jogviszonyban áll a Szegedi Tudományegyetemmel, ügyvivő szakértő a munkaköre. A fizetése a vonatkozó törvényi helyre való tekintettel nem nyilvános.

Megtudtuk azt is, Kiss Balázs és Kisházi Sándor, azaz Nemesi Pál kampánycsapata nem áll jogviszonyban az egyetemmel.

De az biztos, ha fideszes vagy, segíted a pártot, akkor, ha máshol nem is, de az egyetem környékén előbb-utóbb lesz valami munkád.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kisházi Sándor Kiss Balázs Kobza Miklós Szegedi Tudományegyetem SZTE
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés