Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Többen ledoktoráltak kézilabdából a szegediek közül: MOL-Pick Szeged–PPD Zagreb 33–23 (14–7)
Ziccer 2019. november 30. 19:07

Többen ledoktoráltak kézilabdából a szegediek közül: MOL-Pick Szeged–PPD Zagreb 33–23 (14–7)

Bodó, Blazevic, Sigurmannsson nélkül fogadta a Zágrábot a MOL-Pick Szeged a Bajnokok Ligája idei utolsó mérkőzésén. Remek játékkal, és Alilovic első félidei akadémiai székfoglalójával 14-7-tel mentek pihenni a csapatok. A második félidőben jobban támadott a Zágráb, a mieink pedig tovább pörögtek, így a 7 gólos különbségből 10 lett. Sorozatban ez volt a hetedik győzelem, ami klubcsúcs a BL-ben.

Hirdetés
Hirdetés

Alilovic-csal a kapuban kezdett a Pick a Zágráb ellen. Bánhidi kapott jó labdát, befordult, most nem gól, hanem hetes. Radivojevic belőtte első gólját a meccsen, 1-0. Radivojevic ezzel 52 gólos már a Bajnokok Ligájában. Beciri ügyesen játszotta meg Radját, Zsitnyikov odanyúlt a betörő horvátnak, hetes. Alilovic kivédte a hetest! Zúgott a Pick-Sze-ged! a lelátóról. Bombac adja Zsitnyikovnak, ráteszi, nem volt jó lövés. Jó sánc után szereztünk labdát, de Källman passza nem jó Radivojevic-nek. Átlövéssel próbálkoztak a horvátok, de Alilovic védett. Szépen belőtték Alilovicet, ez kulcsmozzanat. Radivojevic a szélről lőtt szép gólt, 2-0. A 7. percben betalálnak a horvátok, Vlah átlövésből volt eredményes, 2-1. Maqueda lőtt, de védett a kapus. És újra. Nincs gól. Méhes Gábor kommentátor közben elmesélte, hogy a szlovén kézilabda szövetség megkereste Juan Carlos Pastort, de Pastor visszautasította a kispadot.

Újabb hetest kaptak a horvátok, de Alilovic ezzt is védte! Tényleg belőtték a kapusunkat! Bombac a másik oldalon „fű alatt” lőtt gólt, 3-1. Vlah közel volt a falunkhoz, szép gólt lőtt, 3-2. Védett a horvát kapus, egyenlíthettek a zágrábiak. Érvénytelen gólt lőtt Vlah, pedig szépen fordult le. Radivojevic a szélről hibázott. Hiába zseniális Alilovic, elől kicsit szétszórtak voltunk ekkor. Hrstic talpról lőtt, nem gól. Bećiri Bánhidit rángatta meg, sárga lap. Jól fogták Bánhidit. Ašanin védte Bombac lövésté a 12. percben. Zsitnyikovét már nem védte, 4-2. Radivojevic védekezik, de a hatoson belül, hetes. Alilovic mit csinált? Na, mit? Kivédte. Egészen elképesztő. Zúg a Mirko, Mirko az arénában, majd ráindítják a Tavaszi szél vizet áraszt. Maqueda fordult, de fújtak, dobhatunk. Bombac varázspasszt adott Bánhidinek, akit most nem tudták megfogni, 5-2. Alilovicnak köszönhető a háromgólos előny. Alilovic védett! Miénk! Ašanin is szépen védett. Üres kapuztak a horvátok, heten támadtak. Källman majdnem labdát szerzett. Időt kért Veselin Vujovic. Most összejött: labdát szereztünk és Källman az üres kapuba lőtt, 6-2. Vlah vett le egy labdát egy kézzel, ráhúzta, gól, a harmadik neki: MOL-Pick Szeged-Vlah 6-3. Källman lő szép gólt, 7-3. Majdnem labdát szereztünk, de nem jött össze. Zlatko Horvat mutatta meg a lasztit a szélsőnek, de nem passzolt, inkább betört, gólt lőtt, 7-4. Érkezett Henigman jött be Källman helyett.

Canellas nyitotta a harmadik tízpercet remek átlövés góllal, 8-4. A túloldalon Beciri hibázott. Huszonkét perc alatt 4 gólt kaptunk. Bánhidit rántották le, de csak szabaddobás. Lelkük rajta, iponnak jó volt. Bánhidi megint befordult, nem egy ijedős fajta, most hetest kapott. Radivojevic bepattintotta, 9-4. Becic középről, talpról, felejtős, Alilovic védte. 64 százalékos védési mutatóval, egészen döbbenetes. Canellas tanár úr felment és ellentétes oldalra lőtt, ahogy tanítják, 10-4. Vujovic időt kért a 24. percben. Ismét heten támadtak a horvátok, üres volt a kapujuk. Gadža betalált, 10-5. Bánhidit ketten birkózták le. Stojnicot választották a bírók, hogy üljön 2 percet, de csak szabaddobást kaptunk. Stepancic szépen kanyarodott fel és bal kettőből lőtt egy hatalmas gólt a rövid felsőbe, 11-5. Gaber mellett ment be Sipic, hetes. Vistorop a kapufára bombázott, ez is azért van, mert Alilovic jól védett, hiszen igyekeztek a tőle lehető legtávolabb eltalálni a kaput a horvátok, de ott meg már a kapufa volt vagy mellé ment a labda. Henigman lőtt, de védett a horvát kapus. Ašanin is jól védett, de Alilovic... Sipic kapott jó labdát, belőtte, 11-6. Időt kért Pastor mester, és Gadža, valamit Sipic nevét emlegette, nagyobb figyelmet kért a két játékosra. Stepancic lőtt hatalmas gólt, 12-6. Gaber is góllal jelentkezett, 13-6. Egy perc volt hátra. Gadža ment volna föl, de szépen visszatették a földre a mieink. Még egyszer megpróbálta, most sikerült, 13-7. Bombac talpról doktorált le az utolsó másodpercben egy brutálisan nagy góllal. Alulról engedte el, mint egy baseballos dobójátékos, a labda pedig a keresztléc alá vágódott, 14-7!

Hibázgatott a Pick az első félidőben, de az 58 százalékos lövési arány így is kiváló. Alilovic 53 százalékos védési mutatójával pedig elintézte, hogy 7 gólos előnnyel mentek pihenni a mieink.

Gadža gólja nyitotta a második félidőt, 14-8. Stepancic és Bánhidi a labda útja, hetes. Radivojevic lövését védte Ašanin. Megint Gadža, talált be, hiába ért bele Alilovic 14-9. Stepancic góllal ébredtünk fel, 15-9. Gadža bemutatta a passzt, áthúzta a labdát, bement és belőtte. Gadža-show. Canellas tovább oktatott, hatalmas gólt lőtt, 16-9. Hrsitc szépen tekerte el Alilovic mellett a kapuba. Nem volt rossz, 16-10. Stepancic átlövésből újabb szép gólt lőtt. Négy próbálkozás, 4 gól Stepancicnál, 17-10. Gadža kipókhálózta a bal felsőt, hat gólos volt ekkor, 5 perc alatt 4 gól Gadžától, 17-12. Dr. Bombac is oktat, szép gólt lőtt. 18-12. Alilovic hatalmas védéssel jelentkezett! Indultunk belőle, Canellas pedig az üres kapuba pattintott, 19-12. Mit gondolnak, ki lőtt gólt? Gadža…, 19-13. Érik Pastor időkérése, Gadžára kihegyezve. Bánhidi kapott álompasszt Bombactól, ragadt a kezébe a labda, de nem annyira, hogy ne tudjon gólt lőni, 20-13. Megint 7 volt közte.  Vujovic kért időt. Így is jó, jöhetett a Mister Mester megoldási javaslata Gadžára. Sipic lőtt gólt, pedig már fent volt a játékvezetők keze, 20-14. A horvátok 9 perc alatt lőttek 7 gólt, annyit, mint a teljes első félidőben. De jött Bánhidi, és bevágta, 21-14.

Källman is betalált, 22-14. Hrstic tört be, lőtt, Alilovic beleért, de becsorgott, 22-15. A túloldalon Bombac tört be, ez is gól, 23-15. Vlah ment bele a falba, megkaptuk a labdát. Bánhidit megint szabálytalanul állították meg. Eddig egy kétpercest fújtak a bírók, pedig volt néhány érdekes eset. Ez is csak szabaddobást ért. Bombac lőtte bele Beciribe, aki összeroskadt a pályán. Másfél méterről kapta bordára. Maquedát rántották le, szabaddobásért és két percért. De jött Sostaric és hatalmas gólt lőtt, 24-15. Gadza lőtt kapufát, leindítás, Bombacé lett, aki Källmanhoz tette, ő meg a kapuba, 25-15. Stojnic szépségtapasza egy gól, 25-16. Bombac kapott a lábához, lesántikált. Ajjaj. A helyére beálló Henigman gólt lőtt. 26-16. Maqueda a saját hatosáról lőtt az üresen hagyott kapuba, 27-16. Ez már mészárlás. Ügyesen kijátszott labda, Stojnic belőtte, virágom, virágom, 27-17. Bombac nem jött már vissza innentől. Canellas tovább tartja a kézilabda óráját, 5. gólja, 28-17. Mint kiderül, Vujovic mester előszeretettel nevezi „halott embernek” azt, aki nem játszik jól, vagy nem huszonéves. Remek kézlabdázó volt, de finoman szólva is érdekes ember lehet. Maquedát ütötték le, hetes. Canellas elrontotta.

Elrontott hát mögötti passz a horvátoknál, a frissen beállt Kasparek labdát szerzett, Sostaric büntetett, 29-17. Hibáztak megint a horvátok, Sostaric újrázott, 30-17. Gálameccs ez már. Ifj. Rosta készült beállni két percre. Kaspareket küldték le. Ez volt az első kiállításunk. Sostaric szerzett labdát, de nem tudtunk gólt lőni, szabaddobás, Canellasnak nyúltak oda. Nyolc perc volt hátra, beállt ifj. Rosta Miklós. Canellast lesáncolták, összeszedték a horvátok, és az üres kapuba lőttek 30-18. Zsitnyikov középről, talpról, váratlanul lőtt, de figyelt Ašanin. Hrstic átlövésből lőtt nagy gólt, 30-19. Bajus Bruno is a pályára lépett. Zsitnyikov tette a felső sarokba, 31-19. Ifj. Rosta még a pályán volt ekkor, sehol egy kétperces büntetés. Szép horvát gól, a fal mellől, 31-20. Kasparek bombázott, de Ašanin védte. A 27. percben Vekic vágta be a felsőbe, nem védekeztünk már komolyan, Mikler nem volt boldog, 31-22. Kasparek Ašaninba lőtte, de kipattant ifj. Rosta Miklós elé, aki összeszedte és higgadtan bevágta, az első gólja a Bajnokok Ligájában! 32-22. Kasparek most nem Ašaninba, hanem a kapusba lőtte, 33-22. Bajus helyzetben, de nem gól. Kár érte. Érezni lehetett, hogy gólt akarnak vele is lövetni. Lépéshiba Canellasnál. Eres lőtt gólt az indításból, 33-23. Rosta ziccerben, kapaszkodtak belé, védte a kapus a lövést, nem kapott hetest. Az ellentámadásból még egy Mikler-védés lett, vége.

A vártnál jóval könnyebb meccsen nyert a MOL-Pick Szeged, de nem azért, mert a Zágráb gyenge volt. Extrák sorozatát nyújtották a szegediek, Alilovic, Canellas, Bánhidi, Sostaric, Stepancic, Bombac hatalmasat játszott.

A Szeged sorozatban hetedszer győzött a BL-ben, ami új klubcsúcsot jelent, ráadásul a csapat 2018 után 2019-ben is veretlen maradt hazai pályán a Bajnokok Ligájában.

Juan Carlos Pastor a mérkőzés után a Sport1-nek azt mondta: az eredmény nem mutatja, hogy valójában mennyire erős és jó ellenfél a Zágráb. A második félidő elején voltak gondok, nem tudtuk megoldani a hét a hat elleni játékot. De a fiataloknak is lehetőséget tudtak adni a félidő második felében, ami jó.  Jól védekezett a csapat, Alilovic remekül védett, de a védelmen van még mit javítani. Az első félidőben nem voltunk elég pontosak a befejezéseknél, de fáradtak a játékosok, a 9. meccs volt ez novemberben. A második félidőben viszont már pontosabban lőttek a szegediek.

Bombac szerint felkészült a csapat a Zágrábból, tudták, hogy jók és azt is, hogy durván védekeznek. Jók voltunk a támadásban és a védekezésben, ezért lett ekkora a különbség. A szurkolókról azt mondta: nem tartanának ott, ahol, ha nem lenne ilyen szurkolótábor Szegeden.

Így ünnepelte a csapatot a fantasztikus szurkolótábor:

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató: 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda MOL-Pick Szeged RK PPD Zagreb

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés