Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Hozta a kötelezőt a Grosics: Vác FC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–2 (1–1)
Ziccer 2019. november 30. 15:34

Hozta a kötelezőt a Grosics: Vác FC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–2 (1–1)

A Szeged 2-1-re verte a sereghajtó Vácot Balassagyarmaton, a labdarúgó NB II 19. fordulójának szombati mérkőzésén. Rengeteg helyzet volt a püspöki csapatnak, 2-3 gól a lábakban maradt.

Hirdetés

Hol van már az 1993/1994-es idény bajnokcsapata, a Vác Fc Samsung, aminek tagjai: Koszta János, Hanhn Árpád, Nyilas Elek, Puglits Gábor, Simon Antal, Kriska Gábor, Aranyos Imre, Romanek János, Nyikos József, Füle Antal, Dzurják József, Szalay Attila, Sallai Tibor, Hámori István, Bánföldi Zoltán, Répási László voltak? Sehol.

Pontosabban szombaton Balassagyarmaton, ahol a bajnokságban elért eddigi 6 pontjukhoz próbáltak begyűjteni még legalább egyet, hátha van kiút a kiesőzónából. A Grosics viszont a felsőházba vágyik, így kötelező volt a győzelem Balassagyarmaton.

Össze is jött a három pont, mert Isten áldásával jött Deák István és Oláh Gergő gólja, amire csak Márkus Martinnak volt válasza a hazaiaktól. Ezzel a püspöki csapat hozta a kötlezőt.

A 10. percben Cigan lőtt kapufát, de beleértek, így szöglettel jöhetett a Grosics. Jól jött be a labda, Deák István emelkedett, és fejelt a kapuba, 0-1, remek kezdés.

A 21. percben viszont felcsillant valami a váci alagút végén: egy szabadrugás után Márkus Martin lőtte el Takács mellett a labdát a kapuba, 1-1.

Nem estünk össze, előbb Cigan, majd Kóródi, végül újra Cigan szerezhetett volna gólt, de a félidő végéig nem sikerült visszaszerezni a vezetést. A szünet után jöttek a cserék a Grosicsnál. 

A 66. percben egy újabb szöglet utáni gól: Mohl beívelt, Oláh pedig a egy kisebb Laokoón-csoport kialakulása után a kapuba talált, 1-2 volt ide.

A 75. percben meglehetett volna a harmadik, de Kárász 2 méterről leadott fejesét Halasi hatalmas bravúrral tornázta ki. Jól védett a váci kapus.

A 86. percben Kóródi ziccerben vitte a kapusra, nem lett meg a harmadik gól ezúttal sem.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi labdarúgás NB II Szeged-Csanád Grosics Akadémia