Hirdetés
Hirdetés
Színes 2019. november 29. 17:55 Forrás: MTI

Megvan a 2020-as év fája: durván lealázta a mezőnyt a tatár juhar

A kecskefűznek és a rezgő nyárnak ilyen teljesítmény után lesz min elgondolkodniuk!

Hirdetés

A tatár juhart (Acer tataricum) választották a 2020-as év fájának az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett internetes szavazáson.

Az október végén kezdődött és a múlt hét végén zárult szavazást az azt kiíró egyesület közleménye szerint mindvégig komoly érdeklődés övezte: a megadott határidőig összesen 5014 érvényes szavazat érkezett.

Tájékoztatásuk szerint a tatárjuhar 2131 szavazattal nyerte el az Év fája címet, a második helyen 1472 szavazattal a kecskefűz (Salix caprea), a harmadik helyen 1411 szavazattal a rezgő nyár (Populus tremula) végzett.

A tatár juhar a honfoglaló magyarok útvonalán elterjedt, általuk is ismert fafaj. Az alföldi területeken erőteljesen visszaszorult, de a hegy- és dombvidékeken is kevésbé becsülik alacsony termete, csekély gazdasági értéke miatt. Ökológiai szerepe viszont jelentős – áll a közleményben.

Az Év fája szavazást az Országos Erdészeti Egyesület idén már hetedik alkalommal hirdette meg. Szavazni az Év fája tematikus honlapon (www.azevfaja.hu) keresztül lehetett. A szavazással az Országos Erdészeti Egyesület a hazai fafajokra kívánja felhívni a figyelmet.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: környezetvédelem szavazás természet
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés