Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. november 29. 12:07

Egy újabb péntek a klímakatasztrófa ellen

Képriport
Az idei ősz második nagy környezetvédelmi megmozdulását tartotta pénteken a Fridays for Future (Péntekkel a jövőért) mozgalom szegedi szervezete. Ezen a napon Európa- és világszerte tiltakozóakción hívták fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

Hirdetés

Csupán a helyszín változott, a célkitűzések ugyanazok maradtak, vagyis a globális felmelegedés elleni küzdelem, az élhető környezet biztosítása a jövő nemzedékek számára. A Fridays for Future szegedi szervezete kora őszi akcióján a demonstrálók a Széchényi térről indultak és a Kárász utca érintésével jutottak el a Dugonics térre. A klímakatasztrófa ellen küzdő szervezet aktivistái és szimpatizánsai ezúttal az újszegedi Ligetből startoltak zuhogó esőben, és a Belvárosi hídon átkelve a Széchényi teret érintve vonultak a Kárász utcára, majd visszatértek Újszegedre.

A nemzetközi szervezetnek az erre a napra időzített tiltakozóakciójának középpontjába a levegő tisztaságot állították. A pénteki szegedi akción a szervezet tagjain kívül a helyi Waldorf-iskola diákjai, valamint a Háztartási Hulladékcsökkentésért Csoport tagjai vettek részt.

A közösségi médiában meghirdetett eseményen részt vevők a zuhogó eső ellenére sem rövidítették le a figyelemfelkeltő kampányuk útvonalát – mondta el a szeged.hu-nak Zsebesi Emma, a Fridays for Future szegedi szervezője. Az aktivista érdeklődésünk úgy fogalmazott, hogy a mostanihoz hasonló nagyobb akcióra legközelebb tavasszal kerülhet sor, ám kisebb megmozdulásokat – szemétgyűjtést, szemétszedést – addig is terveznek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: klímasztrájk tüntetés Fridays for Future
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés