Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. november 29. 10:33 Forrás: Szegedi Vízmű Zrt.

Éjszaka mossa az ivóvízhálózatot a Vízmű

A Szegedi Vízmű Zrt. éjszakai ivóvízhálózat mosatást végez 2019. december 1-3. között az 1000 mm-es ivóvíz távvezetéken.

Hirdetés

Algyő vízellátását elsődlegesen biztosító 1000 mm átmérőjű vízvezetéken az Északi Vízmű telepről „érkezik” az ivóvíz Algyőre és Szegedre.

A mosatás két ütemben történik: az első éjszaka (december. 1., 22 órától) munkálatai elsősorban Algyőt, a második éjszaka (december. 2., szintén 22 órától) munkálatai pedig Szeged északi és északkeleti részét: Baktó, Baktói kiskertek, Petőfitelep, Tápé, Tarján, Makkosháza és Fodorkert érintik.

A munkálatok előtt körzetzárásra kerül sor, mely befolyásolhatja a hálózatban uralkodó nyomásviszonyokat, így a mosatás során (este 10 és reggel 6 óra között) átmeneti nyomáscsökkenés, valamint vízhiány következhet be, és a víz zavarossá válhat, sárgás színű lehet.

A víz – ülepítés után – fogyasztásra alkalmas, azonban a szakemberek azt javasolják, hogy az érintett időszakban, a munkálatok megkezdése előtt, a környékben élők vételezzenek a szükségleteiknek megfelelően ivóvizet.

A Vízmű arra kéri a lakosságot, valamint az érintett területek intézményi és ipari fogyasztóit, hogy a jelzett időszakban a vízfelhasználással üzemelő háztartási gépeik, műszaki eszközeik üzemeltetésére fokozott figyelmet fordítsanak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ivóvízhálózat mosatás Szegedi Vízmű Zrt.
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés