Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Tarjáni Infopont: régi karácsonyokról meséltek és adventi koszorút készítettek
Szegeden 2019. november 28. 18:39

Tarjáni Infopont: régi karácsonyokról meséltek és adventi koszorút készítettek

Képriport
Tavasszal nyílt meg a négy városrész találkozásánál lévő közösségi tér, a Tarjáni Infopont, de máris egyre több programot kínál. Húsvét előtt tojásfestésre, ma pedig karácsony előtti készülődésre invitálták a környékbelieket a szervezők.

Hirdetés

Hónapok óta mozgalmas klubélet zajlik a József Attila sugárút 132. szám alatti közösségi pontban, de a közelgő ünnep előtt különösen megélénkül az intézmény élete.

Csütörtökön délután olyanokat vártak, akik szakember segítségével szerettek volna saját készítésű ünnepi díszt vagy ajándékot készíteni.

Sokan eljöttek, és sok fiatal is tüsténkedett az asztalok körül.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

– Hagyomány már, hogy ünnep előtt sokan összejövünk, beszélgetünk, és közben készülünk a karácsonyra vagy a húsvétra. Ma délután is először csak beszélgettünk, az idősebbek meséltek a fiatalabbnak arról, az ő gyermekkorukban milyen volt a karácsony, hogyan zajlott az ünnepi készülődés és az ajándékozás – mondta Goretity Goran közösségfejlesztő.

Ezt követően Korom Kati keramikus vezetésével bárki elkészíthette a számára kedves karácsonyi dekorációt.

Legtöbben ajtóra való kopogtatót, adventi koszorút vagy éppen karácsonyfadíszt készítettek, majd vittek el emlékbe magukkal haza. A kézműveskedéshez az alapanyagokat a Szeged Város Közösségéért Közalapítvány díjmentesen biztosította.

– Az én gyerekkoromban egészen másként zajlott a karácsony. A fenyőfát még húszéves koromban is a szüleim díszíttették fel, mert akkor ez volt a szokás. Mi, gyerekek már csak a szentestén láthattuk a feldíszített fát. Ma pedig a fiatalok maguk is részt vesznek az ünnepi készülődésben – mondta el Fomin Emma nyugdíjas nyelvtanár, aki maga is készített adventi koszorút, ami majd odahaza díszíti karácsony idején az ünnepi asztalt.

A karácsonyi készülődésben részt vett Szabó Sándor országgyűlési képviselő, és a körzet önkormányzati képviselője, Mészáros Tamás is, akik a mintegy 60-70 érdeklődővel a városrész napi gondjairól és örömeiről is elbeszélgettek.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: advent karácsony program Tarján Info
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés