Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. november 28. 15:01

Szabó Sándor: Felülvizsgálja a MÁV az új menetrendet?

Kérdéseket intéz Szeged országgyűlési képviselője Palkovics László szakminiszterhez a vasúti menetrend változásával kapcsolatosan.

Hirdetés

Amióta nyilvános lett az új vasúti menetrend, azóta tart a zúgolódás. A legtöbben a 140-es (Budapest–)Cegléd–Szeged vasútvonalon bevezetendő változásokkal „nincsenek megelégedve”: a MÁV a korábbi ütemes menetrendi közlekedést megszünteti, nagyon rosszul:

úgy tűnik, hogy adnak, de sokkal többet vesznek el gyakorlatilag a teljes vonaltól.

Épp ezért írt levelet Botka László polgármester Homolya Róbertnek, a MÁV elnök-vezérigazgatójának, és ezért indított el petíciót a kecskeméti Szövetség a Hírös Városért Egyesület. A szegedi polgármester leveléhez és a kecskeméti kezdeményezéshez csatlakozik Szabó Sándor, Szeged MSZP-s országgyűlési képviselője, aki hétfőn a parlamentben szóbeli kérdést intéz Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszterhez.

(fotók: Szabó Luca)

Szabó arra kíváncsi,

  • a felülvizsgálják-e a Budapest–Szeged-vonalon tervezett jövő évi vasúti menetrendi módosításokat annak érdekében, hogy a jól bevált ütemes menetrendet a MÁV fenntartsa a jövőre nézve is,
  • illetve a fenntartható közlekedés fejlesztése, valamint az ütemes és rövidebb menetidő érdekében tervezi-e a kormány a Kiskunfélegyháza–Szeged közötti 60 kilométeres szakasz kétvágányúsítását és a pályasebesség 120 kilométer/órásra emelését?

Jelenleg 80, illetve 100 kilométer/órával közlekedhetnek a vonatok, de a vaspálya állapota miatt vannak lassújelek, azaz sebességkorlátozások a fönti szakaszon.

Szabó Sándor a kérdéseit írásban is benyújtotta, így azokra írásos választ is kell adnia a miniszternek.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Innovációs és Technológiai Minisztérium menetrend MSZP Palkovics László Szabó Sándor vasút
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés