Ziccer 2019. november 28. 07:21

Bejelentkezett az aranyért a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE

Két győzelemmel kezdte az I. osztályú tollaslabda csapatbajnokságot a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE. Pápai Miklós klubvezető elmondta, egyértelműen a bajnoki cím a céljuk a szezon második felében, ezt az első körben a teljes mezőny számára világossá tették.

Hirdetés
Hirdetés

– A szegedi csapat bejelentkezett az aranyért, ez nem kérdés – kezdte Pápai Miklós, a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE vezetője, amikor az I. osztályú tollaslabda csapatbajnokság első fordulóját értékelte. Ezen a tavaly ezüstérmes

szegediek két sikert arattak, a Fehérvár BSE és az újonc Hajdúszoboszló ellen győztek, annak ellenére, hogy tartalékosan álltak fel. Pápai két fia, Balázs és Bálint ugyanis nem lehetett ott az első pécsi játéknapon.

– Nem így terveztük, ám a szövetség vélt vagy valós indokokra hivatkozva az utolsó pillanatban ismét megváltoztatta a forduló eredeti időpontját. Úgy néz ki, ez már tradícióvá válik, nem tudunk ezzel mit kezdeni. Kár, hogy így komoly nehézségeket okoznak a csapatoknak a felkészülésben – fogalmazott Pápai.

Ennek ellenére a rajt tökéletesen sikerült, jó helyzetből vághatnak neki a jelen állás szerint március 7-én és 8-án sorra kerülő második körnek, ahol újabb három ellenféllel mérkőznek meg.

– Ahogyan említettem, a bajnoki cím a célunk, ezt az első körben világossá tettük minden ellenfelünk számára. Persze így sem tudni, mit hoz majd a jövő, de bizakodóak vagyunk.

Az érmek sorsa a március 21-i rájátszás során dől el végleg, de az alapszakasznak is van jelentősége, mivel a csapatok magukkal viszik a megszerzett mérkőzésarányukat. A kiírás szerint a záróeseménynek az a klub adhat otthont, amelyik az élen zárja az alapszakaszt.

– Ez hatalmas motivációt jelent, nagy dolog lenne Szegeden megrendezni a rájátszást, ám nem lennék meglepve, ha ezt a szabályt is módosítanák márciusig. A sportági szövetség igencsak öntörvényű, de ez nem probléma, álljuk a sarat – mondta a klubvezető.

A szegedi keret nagy része saját nevelésű játékosokból áll, az indonéz edzői házaspár, Didi Purwanto és Dian Ayu Mayasari pedig évek óta Szegeden él, ám ebben a szezonban két újabb honfitársuk, Febby Angguni és Silvi Wulandari is a Tisza Tollas SE-t erősíti.

– Sajnos legnagyobb riválisunk, a pécsi együttes ukrán és thaiföldi légiósai mellé a legtöbb kiemelkedő képességű magyar játékost leigazolja, kivéve azokat, akik Szegeden játszanak. Pedig náluk is próbálkoznak, csak nem sok sikerrel.

Ennek köszönhető, hogy itthonról nem tudtunk erősíteni női vonalon, a saját nevelésű lányaink pedig még rutintalanok, tizenhat éves a legidősebb. Ezért érkezett hozzánk Febby és Silvi, akik hamar letették a névjegyüket játékukkal. Márciusban, a minden eldöntő meccseken is itt lesznek.

A csapatbajnokság a legfontosabb cél a szezonra, ám a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE versenyzői az egyéni és páros országos bajnokságon is jól akarnak szerepelni.

– Tavaly három döntőben volt versenyzőnk, ami kiváló eredmény, jó lenne ezt megismételni, esetleg túlszárnyalni februárban. Nagyon készülünk a tavaszi időszakra, bízom benne, hogy lesz minek örülnünk – tette hozzá Pápai.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Goodwill Pharma Tisza Tollas SE tollaslabda