Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. november 27. 19:06

Múlt és jelen pedagógusait köszöntötték a szegedi városházán

Képriport
Évről évre köszöntik a díszdiplomás és a pályakezdő pedagógusokat a városházán. Idén 91 díszdiplomás és 51 ifjú tanár kapott meghívót az ünnepségre, amelyet a Díszteremben rendeztek meg.

Hirdetés

Zsúfolásig megtelt a városháza díszterme szerda délután. Az önkormányzat idén is köszöntötte azokat a pedagógusokat, akik arany, gyémánt, vas, illetve rubin oklevelet kaptak 2019-ben, valamint a pályakezdő ifjú tanárokat.

A megjelenteket Nagy Sándor alpolgármester köszöntötte. „Azokat a pedagógusokat, akiket most ünnepelünk, évtizedeken át hívta a csengő, hogy oktassák, neveljék a gyerekeket. Az ő munkájuk példa lehet azoknak a fiataloknak, akik most ismerkednek ennek a hivatásnak a szépségeivel.” – mondta. Nagy felelősség van a pedagógusainkon és óriási munkát kell végezniük. – tette hozzá Nagy Sándor.

Gránitoklevél (75 éves)
Rubinoklevél (70 éves)
Vasoklevél (65 éves)
Gyémántoklevél (60 éves)
Aranyoklevél (50 éves)

Az ünnepeltek nevében a vas diplomás Gyuris Imre mondott köszönetet, amely elég rendhagyó volt, hisz az idős pedagógus előbb két dalt énekelt el gyönyörűen, és csak utána mondta el beszédét. „Most itt a dicső múlt és az ígéretes jövő találkozott egymással. A szépemlékű múlt nevében mondok köszönetet a rengeteg jóért, amiben bennünket részesítettek sok-sok éven át.” – mondta Gyuris Imre, aki ezt követően a pályakezdő fiatalokhoz fordult: „Amennyiben jónak látják a munkánkat a múltból a nevelés, az oktatás területén, kérem, kövessenek bennünket. Oktassák, neveljék a szépreményű ifjúságot.”.

Szabó József 50 éve vette át testnevelő tanári diplomáját. Mint elmesélte, iskolában sokat sportolt és nagyon jó testnevelő tanárai voltak, ezért választotta ezt a pályát. Végül Szegeden, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán szerzett biológia-testnevelő tanári diplomát. Először a Madách Imre Általános Iskolában kezdett tanítani, ahol nagyon sok jó sportoló gyerek került a keze alá.

Szabó József ebben az évben kapta meg Arany diplomáját

Elmondta, nagyon büszke arra, hogy azok közül a gyerekek közül többen is szintén a testnevelés tanári pályát választották. Ezt követően a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolára került és nagyon szívesen emlékszik vissza azokra az időkre. „Elsősorban a sport területén tudtam sikereket elérni, de számos világverseny megrendezésére is büszke vagyok” – tette hozzá. Emellett néhány tankönyv is fűződik a nevéhez.

2019-ben arany díszoklevelet 44 pedagógus, gyémánt oklevelet 15 pedagógus, vas oklevelet 27 pedagógus, rubin oklevelet pedig 6 pedagógus vehet át. Összesen 92 pedagógus kapott díszoklevelet.

Közülük többen már átvehették a képzőintézménytől a díszoklevelet, néhány pedagógus pedig a mostani ünnepségen kapta meg az elismerést. Az önkormányzat minden díszdiplomás pedagógusnak 25.000 forint elismerést nyújtott át a díszoklevél mellé.

Szécsi Patricia a Dózsa György Általános Iskolában kezdte el pedagógusi pályafutását

Az idős pedagógusok elismerése mellett minden évben az önkormányzat köszönti a város oktatási intézményeiben pályájukat elkezdő ifjú tanárokat is. Idén 51 pályakezdő pedagógus kapott meghívást, közöttük volt Szécsi Patrícia is, aki most kezdett tanítani. Elmondta, már gyerekkora óta a katedrára készült és ezt a döntését nem is bánta meg. A főiskolára könnyű volt bekerülni, azonban bent maradni sokkal nehezebb volt, sokat kellett tanulni. Patrícia a Dózsa György Általános Iskolában kezdte a pályát, jelenleg napközis tanárként dolgozik ott. Ahogy elmesélte, az első időszak nem volt könnyű számára, mivel sok minden összejött. „Utána egyre könnyebb lett, a gyerekeket megszoktuk, megtanultuk, mi válik be bizonyos gyerekeknél és biztos vagyok benne, hogy egyre könnyebb lesz.”

Számára nagyon felemelő volt látni az idős pedagógusokat, akik évtizedekig a katedrán voltak és szeretne ő is egy ilyen pályát befutni.

Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: díszdiploma pedagógus pályakezdő pedagógus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés