Hirdetés
Túl a városon 2019. november 27. 16:49

Nyolc év alatt közel 800 milliárdot költött focira a kormány

A dicsőség a kormányé, azaz Orbán Viktoré, hiszen nélküle nem valósulhatott volna meg az a bravúr, hogy 2011 és 2019 között 791 milliárdot költ labdarúgásra az állam közpénzéből.

Hirdetés

Jórészt a TAÓ-ból származik ez a hatalmas összeg, ami ugyan a cégektől jön, de az is adó, és olyan pénz, amit másra is lehetne költeni, azaz közpénz.

Az mfor.hu becsülte meg, hogy nagyjából mennyi pénz mehetett el focira az elmúlt nyolc évben. Náluk 791 milliárd jött ki. Mivel a kormány általában ilyenkor úgy „védekezik”, hogy ebből az összegből nem csupán élsportra, utánpótlásra is ment, az mfor azt is kigyűjtötte, hogy a teljes összegnek csak 21 százaléka került a fiatalokhoz, 162 milliárd forint értékben.

„Ezek a pénzek nem az élsportba mennek, vagy nemcsak az élsportba mennek, hanem természetesen a tömegsportba is és az utánpótlásba is. És ha egyszer valóban egy nagyon jó magyar válogatottat akarunk, akkor azt az utánpótlás támogatásán keresztül lehet megvalósítani”

– mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi Kormányinfón arra a kérdésre, hogy miért ennyire fontos a labdarúgás a magyar kormánynak.

Igaz, a kormány „védekezése” nagyjából olyan komolytalan mint a magyar labdarúgó válogatotté volt Cardiffban. Az mfor.hu szerint ugyanis 629 milliárd nem utánpótlásra ment el, úgyhogy az érvelés a legjobb esetben is sántít.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy az érveléssel párhuzamosan új, állami sportakadémiai rendszer létrehozását is bejelentették, tehát a 791 milliárd arra sem volt elég, hogy elfogadható szakmai munkát tegyenek le az asztalra azok, akiket ezért fizettek.

Az mfor.hu még felsorol sok dolgot, amire kevesebbet vagy többet költ a kormány az évi 100 milliárdos focipénznél. Érdemes megnézni.
 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz KDNP költségvetés labdarúgás Orbán Viktor tao