Hirdetés
Szegeden 2019. november 27. 11:21

Rászorulók kaphatnak ajándékcsomagot és tűzifát

Karácsonyi szeretetcsomagokkal, valamint tűzifával szeretne idén is 100 családot meglepni a Mosolykommandó bohócdoktor szolgálata Szegeden, és környékén. Az alapítvány 2015 óta szervez karitatív akciókat a megyében, idáig közel 500 családnak tudtak segíteni. Felhívásukban cégektől és magánszemélyektől is várják a segítséget.
Hirdetés

Az alapítvány több éve szervezi a Karácsonyi Szeretetcsomag akcióját, amelynek keretében hátrányos helyzetű, rászoruló családokat ajándékoznak meg az ünnepek előtt. A Mosolykommandó az akciót cégek, magánszemélyek, és az adó 1%-os felajánlásokból működteti, amely az elmúlt 5 évben az egyik legsikeresebb dél-alföldi karitatív megmozdulások közé nőtte ki magát. Rendhagyó módon az adományokat személyesen juttatják el a családok otthonába a bohócdoktor-önkéntesek.

Pataki-Fődi Brigitta, az alapítvány elnöke szerint még mindig sok olyan család él ma Magyarországon, ahol a gyerekeknek a karácsony sajnos nem az ünnepről, hanem a nélkülözésről szól. A Mosolykommandó azokat a családokat veszi minden évben célba, akik önhibájukon kívül kerültek abba a helyzetbe, hogy nélkülözniük kell. Az alapítvány küldetése, hogy ezeknek a gyerekeknek a karácsony varázsa ugyanúgy meglegyen, mint azoknak a gyerekeknél, akiknél ez mindennapos. „Bennünket minden évben a gyermekek fülig érő mosolya inspirál a legjobban, amit az ajándékok átadásánál kapunk tőlük! Ez adja a legnagyobb erőt nekünk, Mosolykommandónak.”- mondta el az alapítvány elnöke.

Az akcióhoz várják cégek, és magánszemélyek felajánlását is. Elsősorban tartós élelmiszert, csokoládét és új bontatlan játékokat tudnak fogadni, amelyeket 100%-ban az adományozott gyerekeknek, és családjaiknak juttatnak el önkénteseik. A gyűjtésről bővebb információ a szervezet weboldalán érhető el.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bohócdoktorok Mosolykommandó segítség