Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Magyarország legszebb konyhakertjei közül az egyik szegedi: ismét díjat nyertek a makkosháziak
Szegeden 2019. november 27. 10:57

Magyarország legszebb konyhakertjei közül az egyik szegedi: ismét díjat nyertek a makkosháziak

Negyedik alkalommal nyerte meg Magyarország legszebb konyhakertje verseny közösségi kertek kategóriáját a Makkosházi Közösségi Kert és Szabadidőközpont. A díjat kedden Hajdúnánáson vette át Mihálik Edvin tanácsnok és Kinyó Pál, a közösségi kert koordinátora.

Hirdetés
Az elmúlt hat évben 605 településről 55 ezer kertművelő vett részt a programban.

A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei programot 2012¬-ben indította útjára Kovács Szilvia, ötletgazda, programigazgató, Karcag város alpolgármestere.

Az idén hetedik alkalommal hirdette meg országosan – összesen hét kategóriában – abból a célból, hogy összegyűjtse azokat a kertművelőket, akik még őrzik azt a tudást, amit nagyszüleiktől tanultak, és olyan technikákat használnak, amelyekkel szép és egészséges zöldségeket, gyümölcsöket termesztenek kertjeikben, és mindezt szívesen megosztják a nagyközönséggel.

A makkosházi közösségi kertet 2014 októberében Kozma József, a körzet képviselőjének támogatásával alakították ki a Lomnici utcában, ahol ma már  huszonhét parcellát művelnek a környék lakói és szabadtéri sporteszközöket is telepítettek.

 

 

 

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: díjátadó Legszebb Konyhakertek Makkosházi Közösségi Kert Mihálik Edvin
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés