Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. november 26. 17:29 Forrás: MTI

Ügyes húzással éri el a Netflix, hogy a filmjei szerepelhessenek az Oscaron

A streamingóriás saját mozit fog üzemeltetni New Yorkban, amivel ráadásul meg is mentenek egy régi filmszínházat a pusztulástól.

Hirdetés

Tíz évre átvette egy híres New York-i művészmozi üzemeltetését a Netflix. A streamingóriás ezzel a lépéssel bebiztosította filmjei Oscar-szereplését és a több mint hetvenéves filmszínházat is megmentette az enyészettől.

A Netflix hétfőn jelentette be, hogy hosszú távra kibérelte az augusztus végén bezárt New York-i Paris filmszínházat. A streamingóriás, amely sok bírálatot kapott már azért, hogy szolgáltatásával veszélyezteti az igazi mozis élményt, először vett át egy mozit, ahol filmjeit vetítheti. A deadline.com értesülése szerint a Netflix tíz évre bérelte ki a Parist, New York utolsó egyvásznas moziját.

A Netflix korábban rövidebb időszakokra bérelt különböző mozikat, hogy filmjei teljesítsék a filmdíjakra, köztük az Oscar-díjra való jelölés feltételeit. A Parisban jelenleg már játsszák is a Házassági történet című Netflix-filmet, amelyet a cég indítani akar az Oscarért.

„Az ikonikus filmszínház mostantól nyitva áll, hogy otthont adjon a Netflix különleges eseményeinek és mozis bemutatóinak”

– írta a cég a Twitter-oldalán. Válaszul számos filmrajongó üdvözölte a lépést a mikroblogon.

A 71 éves Paris mozit annak idején a francia filmek forgalmazására szánták a kellemes manhattani belvárosi környéken. Az 581 férőhelyes mozi belső terei elegánsak, a nézőtéren kék bársonyszékek fogadják a közönséget és lila függöny takarja a filmvásznat. A megnyitón, 1948-ban Marlene Dietrich vágta át a szalagot a filmszínházban – idézte fel a The Guardian brit napilap online kiadása.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: film mozi Hollywood Netflix New York Oscar-díj
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés